• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه فارسی مقیاس توانمندسازی خانواده
تعداد صفحات 14
نویسنده غلامرضا  رجبی - زهرا ذوالمجد
مشخصات نشریه فصلنامه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2 پیاپی 93
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 229-216
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  اتیسم  روان‌سنجی  اختلال بیش‌ فعالی کم توجهی  ویژگی‌های روانسنجی  خانواده‌های دارای کودک بیش فعال  توانمندسازی خانواده  والدین کودکان با اختلال اتیسم  اختلال یادگیری ویژه  
چکیده اهداف: هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه فارسی مقیاس توانمندسازی خانواده در خانواده‌های با کودکان با اختلال‌های بیش‌فعالی/نقص توجه، طیف اوتیسم و یادگیری خاص بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه روان‌سنجی بود. 210 والد از کودکان با اختلال‌های بیش‌فعالی/نقص توجه، طیف اوتیسم و یادگیری خاص از مراکز آموزش کودکان استثنایی نواحی 1 و 2 آموزش و پرورش شهر اهواز به روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف و به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به مقیاس‌های توانمندسازی خانواده و رضایت زناشویی پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و نرم‌افزار آماری ‌21- SPSS تحلیل شدند.
یافته ها: بر اساس یافته‌ها مقیاس توانمندسازی خانواده (FES) شامل سه عامل توانمندسازی با توجه به سیستم خانوادگی، توانمندسازی با توجه به سیستم خدماتی و توانمندسازی با توجه به سیستم اجتماعی‌سیاسی می‌شود (با حذف چهار ماده). ضرایب آلفای کرونباخ کل مقیاس 94/0 و برای سه عامل استخراج‌شده از 91/0 تا 93/0، ضریب بازآزمایی 86/0 (001/0 > P) و ضریب روایی همگرا بین مقیاس حاضر و مقیاس رضایت زناشویی 31/0 (001/0 > P) مشاهده شد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، از این مقیاس می‌توان به عنوان ابزار مناسبی برای اندازه‌گیری توانایی‌های والدین برای ارائه خدمات به کودکان با اختلال‌های بیش‌فعالی/نقص‌توجه، طیف اوتیسم و یادگیری خاص در مراکز استثنایی و بازپروری استفاده کرد. همچنین می‌توان از آن در تبیین و شناسایی پیشایندها و پیامدهای ناشی از این نوع اختلال‌ها بهره برد.

کد مقاله 30355
تعداد بازدید 207

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397