• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیشگیری از خشونت خانگی: اجرای برنامه آزمایشی جلب حمایت در یک منطقه شهری
تعداد صفحات 12
نویسنده جعفر بوالهری - تینا امیری - عیسی کریمی کیسومی - معصومه محسنی کبیر
مشخصات نشریه فصلنامه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2 پیاپی 93
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 135-124
زبان فارسی
کلید واژه همسرآزاری  خشونت خانگی  پیشگیری از خشونت خانگی  حمایت طلبی  
چکیده اهداف این مطالعه با هدف اجرای آزمایشی برنامه حمایت‌طلبی توسعه ایمنی و پیشگیری از خشونت خانگی در سازمان‌ها و نهادها و نیز جمعیت زیر پوشش مرکز بهداشت غرب تهران انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر پروژه‌ای کاربردی و پایلوت، با روش مطالعه کمّی و کیفی بر اساس مداخله مبتنی بر جامعه و پژوهش خدمات بهداشتی صورت گرفته است. جامعه آماری شامل نهادها و سازمان‌های ذی‌نفع و فعال در پیشگیری از خشونت خانگی در منطقه جنوب‌غرب شهر تهران بود. نمونه‌گیری به روش در دسترس از بین تمام جامعه آماری شامل مرکز بهداشت غرب تهران، مرکز مداخله در بحران سازمان بهزیستی، بخش فرهنگی اجتماعی منطقه 9 شهرداری تهران، کلانتری 119 مهرآباد (نیروی انتظامی)، انجمن دفاع از قربانیان خشونت و نیز 25 نفر از کارکنان انجام شد. ابزار مطالعه پرسش‌نامه پایش و ارزشیابی، مصاحبه، مشاهده، متون آموزشی، مستندات مکتوب، صورت‌جلسه‌ها و گزارش‌های کارکنان بود.
یافته ها: یافته‌ها نشان داد به طور کلی بیشتر نهادها و سازمان‌های ذی‌نفع، به‌ویژه بخش سلامت و معاونت بهداشتی، در اجرا و حمایت‌طلبی از برنامه ایمنی و پیشگیری از خشونت خانگی همکاری داشتند. با این حال برخی مشکلات گزارش‌شده حاصل از یافته‌های کیفی شامل عدم رضایت کارکنان و عدم حمایت و پیشرفت فعالیت‌ها بوده است. در بسیاری از یافته‌های کیفی علاقه، انگیزه و نگرش مثبت به یاری‌رسانی در میان کارکنان و مدیران و متخصصان گزارش شد که در رفتار و وظایف سازمانی آن‌ها نیامده بود. یافته‌های کمّی و کیفی از کاستی در همکاری و حمایت درون‌بخشی و برون‌بخشی، همکاری کم مدیران و معتمدان محلی و ضعف در ثبت پرونده‌ها و داده‌ها حکایت می‌کردند.
نتیجه گیری: برنامه جلب حمایت که در سند ملی ایمنی و پیشگیری از خشونت خانگی پیشنهاد شده است، برنامه‌ای اجرایی، مستند به شواهد و کاربردی است. در میان سازمان‌های مشارکت‌کننده در این پژوهش، بخش سلامت و معاونت بهداشتی بیش از دیگر سازمان‌ها مشارکت داشته است. با این حال برای اجرای مؤثرتر برنامه پیشگیری از خشونت خانگی به تصویب سطوح بالای مدیریت کشور و برنامه‌ریزی برای مشارکت بیشتر دیگر سازمان‌ها، تخصیص بودجه مناسب برای یاری رساندن به قربانیان و حمایت همه‌جانبه از قربانیان نیاز است.

کد مقاله 30354
تعداد بازدید 166

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397