• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه پدیدارشناسانه تجارب هیجانی فرزندان طلاق
تعداد صفحات 13
نویسنده محمدصادق زمانی زارچی - مسعود غلامعلی لواسانی - جواد اژه‌ای - علی حسین‌زاده اسکویی - سحر صمدی کاشان
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در سلامت روان‌شناختی (مصوب وزارت علوم) شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 36-24
زبان فارسی
کلید واژه تجربه زیسته  جدایی والدین  پدیدارشناسی  خشم  ترس  طلاق والدین  طلاق  فرزندان خانواده‌های طلاق  تجارب هیجانی  تجارب ذهنی  تنفر  احساس بی‌پناهی  
چکیده طلاق یک واقعیت در زندگی بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا است. این پدیده به طرق گوناگون زندگی افراد را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و سرمنشأ تحولات پیچیده عاطفی، شناختی و فیزیکی در نظام خانواده و به­ ویژه فرزندان می­ باشد. در این راستا این تحقیق با هدف بررسی تجربه زیسته فرزندان طلاق در زمینه هیجانات و تجارب ذهنی آنان انجام گرفت.
پژوهش حاضر کیفی بوده و طرح آن از نوع پدیدارشناسی می‌باشد. به همین منظور 17 نفر از نوجوانان پسر و دختر 12-18 ساله‌ای که جدایی والدینشان را تجربه کرده بودند، به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شده و با استفاده از مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته و اکتشافی مورد مطالعه قرار گرفتند. لازم به ذکر است که نمونه گیری تا زمان اشباع داده ­ها ادامه یافت. به‌منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها ابتدا داده‌ها ثبت و کدگذاری شده و سپس با استفاده از روش کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج این مطالعه به وسیله سه زیرمضمون که نشان دهنده تجارب زیسته مشارکت کنندگان بود، به نمایش گذاشته شد. این زیرمضمون ها به ترتیب شامل خشم و تنفر، ترس و احساس بی پناهی بودند و هر یک به‌صورت مجزا دارای مؤلفه‌ها و واحدهای معنایی حمایت کننده هستند.
آنچه از نتایج این تحقیق بر می‌آید این است که فرزندان طلاق هیجانات و تجارب ذهنی را تجربه می­کنند که در مواردی می­ تواند بهزیستی و سلامت روان آنها را تحت­ الشعاع قرار دهد. از یافته­ های پژوهش حاضر می­توان در زمینه طراحی و بکارگیری تدابیر مناسب جهت کمک به فرزندان طلاق کمک گرفت.

کد مقاله 30344
تعداد بازدید 237

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397