• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه رضایت زناشویی و رضایت شغلی در کارکنان مرکز بهداشت شهرستان گرمسار
تعداد صفحات 10
نویسنده حبیبه مرتضی - راهب قربانی - مهناز علی بیگی - شیرین میرآخورلو - مژگان ارجنه
مشخصات نشریه فصلنامه کومش شماره 2 پیاپی 70
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 309-300
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  رضایت شغلی  زندگی زناشویی  گرمسار (شهرستان)  کارکنان مرکز بهداشت  
چکیده هدف: رضایت از زندگی زناشویی و رضایت شغلی دو مقوله مهم زندگی بشر می‌باشند. رضایتمندی زناشویی سنگ بنای خانواده مستحکم است به طوری که در محیط گرم آن، انسان‌ها به رشد و بالندگی می‌رسند و اشتغال نیز بخش مهمی از هویت اجتماعی افراد را تشکیل می‌دهد. بنابراین، این پژوهش به منظور بررسی رابطه رضایت زناشویی و رضایت شغلی در کارکنان مرکز بهداشت و درمان شهرستان گرمسار در سال 1396 انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 96 نفر از کارکنان متأهل شاغل در مرکز بهداشت شهرستان گرمسار، مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور جمع‌آوری داده‌ها، از دو پرسش‌نامه رضایت زناشویی انریچ (فرم 47 سئوالی) و پرسش‌نامه رضایت شغلی بریفیلد و روث (19 سئوالی) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان داد که 2/72 درصد زنان و 81 درصد مردان، رضایت نسبی و متوسط از روابط زناشویی داشتند. میزان رضایت زناشویی زنان و مردان تفاوت آماری معنی‌داری با هم نداشتند (746/0 = p). هم‌چنین میانگین ± انحراف معیار نمره رضایت شغلی، 22/0 ± 99/2 بود که این نمره در زنان، 23/0 ± 01/3 و در مردان، 3/0 ± 96/2 بود که تفاوت معنی‌دار نبود ( 197/0 = p ). همبستگی بین رضایت شغلی و زناشویی، مثبت و معنی‌دار بود (004/0 = p و 3/0 = r).
نتیجه‌گیری: با توجه به رابطه مثبت و معنی‌دار بین رضایت زناشویی و رضایت شغلی و با توجه به این نکته که بخشی از زندگی فرد در محیط کاری و بخشی دیگر از زندگی او در کنار همسر سپری می‌شود، در صورتی که فرد در هر یک از محیط‌های زناشویی یا شغلی، احساس ناخوشایندی داشته باشد، می‌تواند موجب کاهش رضایت در محیط دیگر شود. بنابراین در راستای افزایش و بهبود رضایت از زندگی و رضایت شغلی پرسنل، پیشنهاد می‌شود برنامه‌های آموزشی مهارت‌های زندگی زناشویی و مدیریت استرس شغلی برای آن‌ها برگزار کرد.

کد مقاله 29580
تعداد بازدید 228

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397