• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان عوامل اجتماعی تأثیرگذار بر تجربیات جنسی زنان مواجه با ناباروری: یک مطالعه کیفی
تعداد صفحات 12
نویسنده مهشید بکایی - معصومه سیمبر - مجتبی یاسینی اردکانی
مشخصات نشریه فصلنامه کومش شماره 2 پیاپی 70
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 239-228
زبان فارسی
کلید واژه عوامل اجتماعی  زنان نابارور  ناباروری زنان  ناباروری  تجارب جنسی  رفتارهای جنسی  مطالعه کیفی  
چکیده هدف: امروزه سلامت اجتماعی، به عنوان یکی از ابعاد سلامت، در کنـار سـلامت جـسمی و روانی و معنوی اهمیت گسترده‌ای یافته است. زنان مواجه با ناباروری بیش از سایر افراد تحت تاثیر شرایط اجتماعی- فرهنگی و باورهای هر جامعه قرار می‌گیرند. این مطالعه با هدف عوامل اجتماعی تاثیر‌گذار بر تجربیات جنسی زنان مواجه با ناباروری صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج مطالعه بر روی 15 زن نابارور مراجعه‌کننده به مرکز ناباروری شهر یزد و 8 نفر مطلع کلیدی انجام شد. داده‌ها با روش تحلیل محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای تأیید دقت و صحت داده‌ها از معیارهای گابا و لینکلن استفاده شد.
یافته‌ها: با تحلیل داده‌ها سه طبقه 1) تاثیر بستگان و خانواده خانواده و بستگان زن، خانواده و بستگان مرد و عوامل موثر از هر دو خانواده) 2) تاثیر جامعه (فقدان آموزش جنسی و عوامل اجتماعی) و 3) باورهای رایج (باورهای با منشا فرهنگی، مذهبی یا قومی، باورهای با منشا تغذیه‌ای و تاثیر طرح‌واره‌ها بر رفتار جنسی) به‌دست آمد.
نتیجه‌گیری: از نظر اجتماعی، فرهنگی و مذهبی فرزندآوری در ایران اهمیت زیادی دارد. برگزاری کلاس‌های آموزشی برای خانواده‌های زوج نابارور و مشاوره تخصصی سلامت جنسی برای زوج‌های نابارور در مراکز ناباروری پیشنهاد می‌شود. این مشاوره با بهبود عمل‌کرد جنسی زوجین، تصحیح باورهای غلط، کاهش تعارضات زناشویی و طلاق همراه خواهد بود.

کد مقاله 29579
تعداد بازدید 227

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397