• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه خود آسیب‌رسانی و مکانیسم‌های دفاعی در افراد با اختلال هویت جنسی قبل و بعد از عمل جراحی تغییر جنسیت
تعداد صفحات 10
نویسنده حمید خانی‌پور - مهسا نعمتی - علی محمدی
مشخصات نشریه فصلنامه روانشناسی بالینی (مصوب وزارت علوم) سال 9 شماره 4 پیاپی 36
تاریخ انتشار زمستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 32-23
زبان فارسی
کلید واژه تغییر جنسیت  هویت جنسی  اختلال هویت جنسی  عمل جراحی تغییر جنسیت  مکانیسم‌های دفاعی  خودآسیب‌رسانی  
چکیده مقدمه: افراد با اختلال هویت جنسی قبل و بعد از عمل مشکلات زیادی در زمینه سازگاری با محیط اجتماعی دارند. هدف این پژوهش مقایسه میزان رفتارهای خود آسیب­ رسانی و مکانیسم­های دفاعی در دوره قبل و بعد از عمل تغییر جنسیت است.
روش­: با روش علی مقایسه ای ۳۰ فرد با اختلال هویت جنسی قبل از عمل، ۳۰ نفر بعد از عمل و ۳۰ نفر افراد عادی با هم مقایسه شدند.
یافته­ ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمون تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد پس از عمل میزان خودآسیب­ رسانی مستقیم کاهش می­ یابد؛ اما تفاوتی در خودآسیب­ رسانی غیر مستقیم به وجود نمی­ آید. میزان استفاده از مکانیسم­های دفاعی رشد نیافته در افراد عمل کرده به صورت معنی­ داری کمتر از گروه عمل نکرده است. تفاوتی به لحاظ مکانیسم­های دفاعی رشد یافته و روان رنجور بین افراد عمل کرده و عمل نکرده وجود ندارد.
نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد عمل تغییر جنسیت در کاهش رفتار­های خود آسیب رسانی مستقیم و کاهش میزان استفاده از مکانیسم­های دفاعی رشد نیافته مؤثر است اما عمل تغییر جنسیت در کاهش رفتارهای خودآسیب رسانی غیرمستقیم و تغییر مکانیسم­های دفاعی روان رنجور و رشد یافته مؤثر نیست. می‌توان نتیجه‌گیری کرد که رفتارهای خود آسیب‌رسانی غیر مستقیم پس از عمل باقی می‌مانند که غلبه بر آنها احتمالاً به مداخله‌های روانی و اجتماعی نیاز دارد و تغییر مکانیسم‌های دفاعی رشد نیافته می‌تواند شاخصی معتبر در سنجش اثر بخشی مداخلات زیستی و روانی به حساب آید.

کد مقاله 29547
تعداد بازدید 172

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397