• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه باور‌های مذهبی و راهبردهای رویارویی با استرس در تاب‌آوری روانی و رضایت‌مندی زناشویی همسران جانباز
تعداد صفحات 9
نویسنده لیلا مقتدر
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیاپی 103
تاریخ انتشار پائیز - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 45-37
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  باورهای مذهبی  نگرش مذهبی  جهت‌گیری مذهبی  همسران جانبازان  مهارت‌های مقابله‌ای  سبک‌های مقابله با استرس  مهارت‌های مقابله با استرس  تاب‌آوری  تاب‌آوری روان‌شناختی  
چکیده مقدمه: با وجود پژوهش بر تاثير متغيرهاي روانشناختي متعدد بر كيفيت زندگي جانبازان، نقش باورهاي مذهبي و راهبردهاي مقابله با استرس كمتر مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است.
هدف: پيش بيني نقش باورهاي مذهبي و راهبردهاي مقابله با استرس در تاب آوري رواني و رضايت زناشويي در همسران جانباز شهر رشت.
مواد و روش ها: روش پژوهش توصيفي و نوع آن همبستگي بود. جامعه آماري دربرگيرنده همه همسران جانباز بود. حجم نمونه 175 نفر از زنان داراي همسر جانباز شهرستان رشت در سال 1395 بود كه به شيوه نمونه گيري در دسترس و با استفاده از جدول مورگان انتخاب شدند. براي گرد آوري داده هاي پژوهش از چهار پرسشنامه استفاده شد. پرسشنامه هاي پژوهش دربرگيرنده مقياس جهت گيري مذهبي آلپورت (1963)، پرسشنامه مقابله با استرس اندلر و پاركر (1990)، مقياس تاب آوري كانر و ديويدسون (1991) و پرسشنامه رضايت زناشويي انريچ بود. براي واكاوي داده هاي پژوهش از روش همبستگي پيرسون و رگرسيون چند متغيره با نرم افزار spss نسخه 21 بهره گرفته شد.
نتايج: نگرش مذهبي (001/0 p < ) و راهبرد مقابله با استرس با تاب آوري رواني و رضايت زناشويي همسران جانباز رابطه دارد ( 001/0 p < ).
نتيجه گيري: با توجه به رابطه متغيرهاي روانشناختي مطرح شده و نقش مهم رضايت زناشويي در كيفيت زندگي و مقابله با مشكلات زندگي با فرد جانباز، برگزاري كارگاه هاي آموزشي توسط ارگان مي تواند سبب افزايش امنيت و آرامش در خانواده جانبازان شود.

کد مقاله 29203
تعداد بازدید 260

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397