• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان توسعه الگوی سلامت خانواده و جمعیت مطلوب بر مبنای ارزش‌های الهی در آموزش پزشکی
تعداد صفحات 12
نویسنده ناصر سیم فروش - شیما طباطبایی
مشخصات نشریه فصلنامه سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 186-175
زبان فارسی
کلید واژه جمعیت  فرزندآوری  ارزش‌های اسلامی  ارزش‌های اخلاقی  فرزندآوری خانواده  سلامت خانواده  سبک زندگی  آموزه‌های اسلامی  آموزه‌های قرآنی  الگوهای سلامت خانواده  آموزش علوم پزشکی  
چکیده آموزه های الهی راهنمایی جامع جهت رسیدن انسان به کمال مطلوب است. از محورهای مهم در آیات قرآن و روایات موضوع خانواده و جمعیت است. مسئله ارتقاء سلامت خانواده، افزایش نرخ باروری، تعادل و تناسب جمعیت، از مسائل روز و سیاست های کلی کشور است. لذا تبیین و توسعه الگوی سلامت خانواده و فرزندآوری مبتنی بر ارزشهای اخلاقی و فرهنگی ایرانی اسلامی، و کاربست این ارزشها جهت ارتقای جمعیت مطلوب، یک ضرورت است. از طرفی ارتقای آموزش پزشکی و افزایش پاسخگویی اجتماعی بر اساس نیازهای سلامت جامعه از اولویتهای برنامه ریزان آموزش پزشکی کشور است. هدف این تحقیق، تببین دیدگاه قرآن و عترت در مورد ارتقای سلامت خانواده و جمعیت، جهت بهره گیری در برنامه های سلامت و آموزش علوم پزشکی کشور است.
روش کار: این تحقیق کاربردی میان رشته ای با مرور متون قرآنی- روایتی و تحلیل محتوایی مفهومی، مفاهیم "سلامت خانواده" و "جمعیت مطلوب" در آموزه های قرآن و عترت تبیین و راهبردهای مرتبط با این مفاهیم در متون الهی و دینی تفسیر شد. در این مقاله توصیه هایی جهت بهره مندی از این آموزه ها و ارزشهای الهی در برنامه های آموزش پزشکی کشور ارائه شده است.
یافته ها: آموزه های الهی بر تشکیل خانواده (ازدواج و فرزندآوری) و تاثیر آن سلامت روانی, جسمی، سلامت اجتماعی و همچنین تقویت سلامت معنوی خانواده می پردازند. همچنین آموزه ها بر پرورش فرزند صالح و ارتقای کیفیت جمعیت است. راهبرد قرآن جهت رسیدن به جامعه مطلوب, ترویج سبک زندگی الهی و اجتناب از الگوهای تحمیلی و سبک زندگی غیر دینی است.
نتیجه گیری: بهره مندی از آموزه ها و راهبردهای الهی پیرامون سلامت خانواده, فرزند آوری و تعادل جمعیت در برنامه های آموزش علوم پزشکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این راهبرد, می تواند در جهت نهادینه سازی الگوی ایرانی اسلامی سلامت خانواده و برای رسیدن به جمعیت مطلوب کشور نقش به سزایی ایفا نماید.

کد مقاله 28847
تعداد بازدید 202

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397