• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبيين عوامل تسهيل كننده و بازدارنده توانمندي زنان در شيردهي: يك مطالعه كيفی
تعداد صفحات 9
نویسنده زینب حیدری - ماهرخ کشوری - شهناز کهن
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات نظام سلامت حکیم - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - علمی پژوهشی شماره 3 پیاپی 74
تاریخ انتشار پائیز - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 178-170
زبان فارسی
کلید واژه توانمندی زنان  شیردهی  عوامل بازدارنده  مطالعه کیفی  عوامل تسهیل کننده  
چکیده مقدمه: توانمندي زنان يكي از اهداف توسعه هزاره و عاملي در دستيابي به رفاه جهاني است. توانمندي در شيردهي نقش كليدي در ارتقا شيردهي دارد و شناسايي عوامل آن مي تواند در بهبود وضعيت شيردهي كمك كننده باشد. اين مطالعه با هدف تبيين عوامل توانمندي در شيردهي طراحي و انجام شد.
روش كار: اين پژوهش با رویکرد كیفي و به شيوه تحليل محتوي مرسوم انجام شد. تعداد 39 مشاركت كننده ( 18 مادر، 5 فرد كليدي خانواده و 16 پرسنل مشاوره شيردهي) در قالب 33 مصاحبه فردي و 2 جلسه بحث گروهي متمركز در پژوهش شركت داشتند. تحليل داده ها همزمان با جمع آوري داده ها و با استفاده از روش Hiseh و Shannon انجام شد.
يافته ها: تحليل داده ها منجر به ظهور 3 طبقه اصلي عوامل سيستم سلامت، عوامل فردي و خانوادگي و عوامل فرهنگي و اجتماعي شد كه نشان دهنده عوامل توانمندي در شيردهي از ديدگاه مشاركت كنندگان است.
نتيجه گيري: از ديدگاه مشاركت كنندگان، ارايه خدمات شيردهي در بيمارستان، وجود واحدهاي مشاوره شيردهي در مراكز بهداشتي و توصيه ها و اطلاعات متناقص سيستم سلامت درباره شيردهي از عوامل كليدي توانمندي در شيردهي است.
همچنين، خودكارامدي مادر در شيردهي و كمك و حمايت خانواده از شيردهي، نقش مهمي در تقويت توانمندي در شيردهي دارند. به علاوه، وجود باور مثبت فرهنگي نسبت به شيردهي و آموزش و اطاع رساني همگاني توانمندي در تداوم شيردهي را تسهيل مي نمايد. توصيه مي شود جهت بهبود وضعيت تغذيه با شير مادر برنامه هاي همه جانبه با رويكرد توانمندسازي در شيردهي مورد توجه قرار گيرد.

کد مقاله 28777
تعداد بازدید 256

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397