• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی دو درمان شناختی رفتاری و تعاملی مادر کودک بر میزان اضطراب کودکان دارای مادر تحت درمان متادون
تعداد صفحات 12
نویسنده بیژن پیرنیا - سیدکاظم رسول‌زاده طباطبایی - علیرضا پیرخائفی - علی‌ اکبر سلیمانی
مشخصات نشریه فصلنامه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 147-136
زبان فارسی
کلید واژه درمان نگهدارنده متادون  رابطه مادر کودک  درمان تعاملی  کودکان مضطرب  درمان تعامل والد کودک  اضطراب کودکان  رویکرد شناختی رفتاری  
چکیده اهداف اضطراب از رایج‌ترین اختلالات دوران کودکی به شمار می‌آید. الگوهای تعاملی جدید نقش بسزایی در درمان کودک مضطرب ایفا می‌کند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی میزان اثربخشی دو روش درمان شناختی‌رفتاری مبتنی بر کودک و رویکرد تعاملی مادر کودک بر شاخص اضطراب کودکان دارای مادر تحت درمان متادون صورت پذیرفت.
مواد و روش ها بدین منظور و در قالب طرح نیمه‌آزمایشی با پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری شش‌ماهه از میان خانواده‌های دو والد دارای مادر تحت درمان متادون مراجعه‌کننده به دو کلینیک درمان متادون در تهران، هفتاد و پنج مادر و کودک به گونه‌ای هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه درمان شناختی‌رفتاری کودک، درمان تعاملی مادر کودک و گروه کنترل قرار گرفتند. این درمان‌ها به مدت هشت جلسه هفتگی به دو گروه آزمایش ارائه شد و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. سطح اضطراب کودکان در سه مرحله پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری با مقیاس اضطراب اسپنس ارزیابی شد و داده‌های حاصل با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 19 و به کمک آزمون‌های کای اسکوئر، تی مستقل و تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته ها نتایج نشان داد هر دو درمان مذکور در پس‌آزمون نسبت به گروه کنترل اثربخشی معناداری بر شاخص اضطراب اعمال کردند (0/001 > P)، اما بین اثربخشی دو درمان مذکور تفاوت معناداری مشاهده نشد (0/65). همچنین اثربخشی درمان‌های مذکور تا مرحله پیگیری حفظ نشد (0/05).
نتیجه گیری یافته‌های مذکور گویای سودمندی درمان‌های شناختی‌رفتاری بر نشانگان اضطراب در کودکان است. این یافته‌ها ضمن یاری‌رساندن در تبیین سبب‌شناسی نشانگان اضطراب در کودکان، می‌تواند در طرح‌ریزی مداخلات پیشگیرانه امیدبخش باشد؛ هر چند مطالعات کنترل‌شده بیشتری در این زمینه نیاز است.

کد مقاله 28767
تعداد بازدید 168

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397