• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر آموزش گروهی مدیریت استرس با رویکرد راه حل محور بر استرس زنان باردار
تعداد صفحات 7
نویسنده اکرم اصلانی - احمد خسروی - مریم فرجام‌فر - محبوبه پورحیدری
مشخصات نشریه دوماهنامه اصول بهداشت روانی (مصوب وزارت بهداشت) شماره 6
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 477-471
زبان انگلیسی
کلید واژه دوران بارداری  زنان باردار  آموزش گروهی  مدیریت استرس  آموزش مدیریت استرس  درمان راه حل مدار  استرس زنان  
چکیده مقدمه: بارداری تجربه‌ای پراسترس تلقی می‌شود. ﺍﺿﻄﺮﺍﺏ ﻭ ﻫﯿﺠﺎﻧﺎﺕ ﺯﻥ باردار در ﺍﺑﺘﺪﺍﯼ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﯼ، ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﯽ ﺑﺮ نتایج بارداری ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺍﺷﺖ. هدف مطالعه­ حاضر بررسی تاثیر آموزش گروهی مدیریت استرس با رویکرد راه حل-محور بر استرس دوران بارداری می­باشد.
روش­ کار: این کارآزمایی بالینی بر روی 60 مادر باردار 17-20 هفته با سطح استرس بالا و مراجعه ­کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان بجنورد در سال 1394 انجام شد. غربالگری استرس با پرسش­نامه­ استاندارد استرس ادراک شده کوهن (PSS-14) انجام گرفت و مادرانی که نمره بالاتر از 8/21 کسب کردند وارد مطالعه شده و به طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. آموزش گروهی مدیریت استرس طی 4 جلسه­ 90 دقیقه­ ای هفتگی برای گروه آزمون اجرا شد. گروه شاهد مراقبت­های معمول سیستم بهداشتی درمانی را دریافت کردند. داده­ ها با استفاده از نرم­ افزار SPSS و روش­های آماری تی تست و تی زوجی و آزمون مجذور خی تحلیل شدند.
یافته­ ها: میانگین نمره­ استرس ادراک شده در گروه آزمون به صورت معنی­ داری در پس­ آزمون کاهش پیدا کرد ( 002/0 P < ). مقایسه­ میانگین اختلاف نمره­ استرس قبل و بعد از مداخله در دو گروه نشان می­دهد که میانگین تغییرات نمره در گروه آزمون به طور معنی­ داری بیشتر از گروه شاهد می­باشد.
نتیجه­ گیری: با توجه به اثربخشی آموزش مدیریت استرس با رویکرد راه حل-محور در کاهش استرس زنان باردار، ضرورت برگزاری کارگاه‌های آموزشی در دوران بارداری، با هدف توانمند کردن مادران در مدیریت استرس در دوران بارداری و ارتقای بهداشت روان در بارداری پیشنهاد می‌شود.

کد مقاله 28714
تعداد بازدید 246

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397