• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش رابطه والد کودک، سبک‌های دلبستگی و عملکرد خانواده در شکل‌گیری نارضایتی جنسیتی
تعداد صفحات 11
نویسنده سمیه رحیمی احمدآبادی - مهرداد کلانتری - محمدرضا عابدی - مرتضی مدرس غروی
مشخصات نشریه دوماهنامه اصول بهداشت روانی - دانشگاه علوم پزشكی مشهد - علمی پژوهشی شماره 1
تاریخ انتشار آذر و دی - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 73-63
زبان انگلیسی
کلید واژه دلبستگی  عملکرد خانواده  عوامل خانوادگی  عوامل روانی  عوامل عاطفی  سبک‌های دلبستگی  سبک دلبستگی اجتنابی  رابطه والد فرزند  سبک دلبستگی ناایمن  نارضایتی جنسیتی  
چکیده مقدمه: آسیب در رابطه والد-کودک، سبک­های دلبستگی و عملکرد ناکارآمد خانواده به صورت جداگانه، در چندین مدل آسیب­ شناسی روانی به منزله مولفه­ های کلیدی در اختلالات روانی در نظر گرفته شده­ اند. هدف از انجام پژوهش حاضر، نقش رابطه والد-کودک و سبک­های دلبستگی به عنوان عوامل روانی-عاطفی و نقش عملکرد خانواده به عنوان عامل خانوادگی در بروز نارضایتی جنسیتی بود.
روش ­کار: جامعه­ آماری این پژوهش شامل افراد مراجعه­ کننده به سازمان پزشکی قانونی خراسان رضوی با نارضایتی جنسیتی در سال­های 1395-1393 بودند که تعداد 101 نفر (51 زن و 50 مرد) با رضایت آگاهانه و به روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شده و پرسش­نامه­ های رابطه والد-کودک، سبک­های دلبستگی و عملکرد خانواده را تکمیل نمودند. داده­ ها با استفاده از نرم­ افزار SPSS نسخه 21 و روش آماری رگرسیون تحلیل شدند.
یافته­ ها: بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون همزمان در زمینه رابطه مادر-کودک، مهم­ترین مولفه­ ها همانندسازی (01/0 > P) و آزردگی/سردرگمی نقش (00/0 > P) است و در زمینه سبک­های دلبستگی، سبک دلبستگی ناایمن اجتنابی (00/0 > P) و در زمینه عملکرد خانواده، مولفه­ هایی چون ارتباط (01/0 > P )، آمیزش عاطفی (01/0 > P)، حل مشکل (03/0 > P) و عملکرد کلی خانواده (03/0 > P) قادر به پیش­ بینی نارضایتی جنسیتی بودند.
نتیجه­ گیری: بر اساس یافته­ های پژوهش، به نظر می­رسد نقش همزمان عوامل روانی-عاطفی و خانوادگی در بروز نارضایتی جنسیتی، شایان توجه است.

کد مقاله 28675
تعداد بازدید 317

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397