• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه رهبری اخلاقی با رفتار شهروندی سازمانی، درک سیاست‌های سازمانی و جنسیت
تعداد صفحات 10
نویسنده محمد حسنی - سهیلا ارس‌زاده - مهدی کاظم‌زاده بیطالی
مشخصات نشریه فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری سال 12 شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 151-142
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  رفتار شهروندی سازمانی  رفتار سازمانی  رهبری اخلاقی  سیاست سازمان  ادراک از سیاست سازمان  رفتار غیراخلاقی رهبر  
چکیده زمینه: رفتار غیراخلاقی رهبر می‌تواند عامل شکست اخلاقی در سازمانها باشد. از این رو این پژوهش با هدف بررسی رابطه‌ رهبری اخلاقی با رفتار شهروندی سازمانی با آزمون نقش تعدیل‌کنندگی درک سیاست‌های سازمانی و جنسیت در بین کارکنان دانشگاه ارومیه بوده است.
روش: روش تحقیق از نوع توصیفی‌- همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان دانشگاه ارومیه می‌باشد. که از میان آنان 225 نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌های استاندارد رهبری اخلاقی، رفتار شهروندی سازمانی و ادراک سیاست‌های سازمانی برای استفاده شد. برای آزمون فرضیه‌ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه همزمان و سلسله مراتبی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج به دست آمده نشان دهنده رابطه مثبت بین رهبری اخلاقی و رفتار شهروندی سازمانی است و بین درک سیاست‌های سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی رابطه منفی معناداری وجود دارد و همچنین نتایج نشان داد درک سیاست‌های سازمانی نقش تعدیل‌کنندگی در رابطه بین رهبری اخلاقی با رفتار شهروندی سازمانی ایفا می‌کند ولی جنسیت نقش تعدیل‌کنندگی را در رابطه فوق ایفا نمی‌کند.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفته که رهبری اخلاقی به طور مستقیم باعث ارتقاء رفتار شهروندی سازمانی و کاهش سیاست در سازمان می‌شود. همچنین با تایید نقش تعدیل‌کنندگی درک سیاست‌های سازمانی، رهبری اخلاقی دارای اثر مثبت و معنی دار بر رفتار شهروندی سازمانی می‌باشد.

کد مقاله 28621
تعداد بازدید 333

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397