• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر امیدواری و شادکامی نوجوانان دختر تحت پوشش بهزیستی
تعداد صفحات 18
نویسنده مژگان مرمرچی‌نیا - محمدرضا ذوقی پایدار
مشخصات نشریه فصلنامه روانشناسی کاربردی (مصوب وزارت علوم) سال 11 شماره 2 پیاپی 42
تاریخ انتشار تابستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 174-157
زبان فارسی
کلید واژه دختران نوجوان  شادکامی  امید  درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)  شبه خانواده  کودکان شبه خانواده  
چکیده هدف: هدف پژوهش تعيين اثربخشي درمان مبتني بر پذيرش و تعهد بر اميدواري و شادكامي نوجوانان دختر تحت پوشش بهزيستي بود.
روش: روش پژوهش نيمه آزمايشي با گروه گواه و طرح پيش آزمون، پس آزمون و پيگيري و جامعه آماري دختران تحت پوشش بهزيستي همدان به تعداد 73 نفر در مراكز گل هاي نسيم و ترنم محبت بود. به شكل دسترس 30 نفر از نوجوانان دو مركز انتخاب و در دو گروه آزمايش و گواه جايگزين شد. ابزار پژوهش پرسشنامه هاي اميدواري اسنايدر، 1991 و شادكامي آكسفورد، 2001 و نيز برنامه درمان مبتني بر پذيرش و تعهد هيز و روز، 2008 بود. پرسشنامه ها در سه مرحله در مورد هر دو گروه و برنامه درماني طي 8 جلسه 5/1 ساعته، يك بار در هفته در مورد گروه آزمايش اجرا شد. داده ها با استفاده از تحليل واريانس آميخته اندازه گيري مكرر تحليل شد.
يافته ها: نتايج نشان داد درمان مبتني بر پذيرش و تعهد بر اميدواري (762/4 = F ، 012/0 = P )، تفكر عاملي (028/6 = F ، 001/0 = P ) و تفكر راهبردي (403/4 = F ، 017/0 = P ) و شادكامي (346/3 = F، 042/0 = P ) اثر داشته و اين تاثير در مرحله پيگيري پايدار مانده است. نتيجه گيري: از آنجا كه درمان مبتني بر پذيرش و تعهد منجر به انعطاف پذيري روان شناختي و تعهد فرد به انجام اعمالي مي شود كه زندگي را براي وي كامل، غني و معنادار مي سازد؛ مي توان از آن به عنوان روش مداخله اي موثر براي ايجاد و افزايش اميدواري و شادكامي مراجعان به ويژه نوجوانان تحت پوشش بهزيستي استفاده كرد.

کد مقاله 28560
تعداد بازدید 516

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397