ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه ذهن خوانی و رضایت زناشویی با نقش واسطه سلامت عمومی
تعداد صفحات 7
نویسنده مریم پورمیرزایی - مسعود باقری - مسعود فضیلت‌پور
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 305-299
زبان فارسی
کلید واژه روابط زناشویی  رضایت زناشویی  سلامت عمومی  ذهن خوانی  سلامت روانی  نظریه ذهن  
چکیده زمینه و هدف: شناخت حاکم بر ذهن زن و شوهر (ذهن‌خوانی) و وجود اختلالات روانی، از جمله عوامل مشکل‌ساز بین زوجین می‌باشد. با توجه به این که تاکنون رابطه بین این متغیرها در سطحی فراتر از روابط ساده مورد بررسی قرار نگرفته است، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر ذهن‌خوانی بر رضایت زناشویی با نقش واسطه سلامت عمومی انجام شد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه مورد بررسی را تمامی زوجینی که در سال 95-1394 به مراکز مشاوره کرمان مراجعه کرده بودند، تشکیل داد. 82 زوج (164 نفر) از سه مرکز مشاوره با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس رضایت زناشویی (ENRICH Couple Scale یا ECS)، آزمون ذهن‌خوانی (Reading the Mind in the Eyes Test یا RMET) و پرسش‌نامه سلامت عمومی (28-General Health Questionnaire یا 28-GHQ)پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: تأثیر مستقیم ذهن‌خوانی بر علایم جسمانی (37/0- = β ، 01/0 ≥ P )، اختلال در کارکرد اجتماعی (29/0- = β ، 05/0 ≥ P )، افسردگی (34/0- = β ، 01/0 ≥ P) و حل تعارض (22/0- = β ، 05/0 ≥ P) معنی‌دار بود؛ در حالی که بر تحریف آرمانی (11/0 = β ، 01/0 ≥ P) و رضایت زناشویی (10/0 = β ، 05/0 ≥ P) اثر غیر مستقیم و معنی‌داری داشت که این اثر از طریق نقش واسطه افسردگی اعمال شد. در نهایت، متغیرهای پژوهش 20 درصد از واریانس کل رضایت زناشویی را تبیین نمودند.
نتيجه‌گيري: رابطه بین ذهن‌خوانی و رضایت زناشویی، خطی و ساده نبود و متغیرهایی همچون افسردگی در این رابطه نقش واسطه جزیی داشتند؛ به گونه‌ای که تأثیر ذهن‌خوانی از طریق سلامت روان، موجب افزایش هرچه بیشتر رضایت زناشویی می‌شود.

کد مقاله 28310
تعداد بازدید 218

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397