• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعی درک شده با سلامت روان زنان در شهر سنندج؛ مطالعه‌ای مبتنی بر جامعه
تعداد صفحات 9
نویسنده مریم اکبری - ساریسا نجفی - حیدر ندریان
مشخصات نشریه فصلنامه آموزش بهداشت و ارتقاي سلامت ايران - انجمن علمي آموزش بهداشت و ارتقاي سلامت ايران شماره 3 پیاپی 19
تاریخ انتشار پائیز - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 163-155
زبان فارسی
کلید واژه حمایت اجتماعی  سنندج  حمایت اجتماعی ادراک‌ شده  سرمایه اجتماعی  سلامت روانی زنان  سلامت روانی  مطالعه مبتنی بر جامعه  
چکیده زمینه و هدف: با در نظر گرفتن نقش زنان در خانواده و جامعه می‌توان گفت توسعه جوامع به شدت تحت تأثیر سلامت و به‌ویژه سلامت روان زنان است. هدف از این مطالعه تعیین رابطه سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعیِ درک‌شده با سلامت روان زنان در شهر سنندج است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، ۳۹۲ نفر از زنان ۱۸ سال و بالاتر در شهر سنندج که در سال ۱۳۹۴ به روش نمونه‌گیری تصادفیِ چندمرحله‌ای انتخاب‌شده بودند، پرسشنامه‌های استاندارد سلامت عمومی(GHQ-۱۲)، سرمایه اجتماعی(SCQ) و حمایت اجتماعی(SSQ) را طی پرسشگری درِ منازل تکمیل کردند. داده‌ها پس از گردآوری، با نرم‌افزار آماری Spss ویرایش ۱۶ تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: از زنان تحت بررسی، حدود ۴۸% لیسانس، ۵۳% متأهل، و ۲۶% خانه‌دار بودند. آزمون ضریب همبستگی پیرسون ارتباط مثبت و معنی‌داری را بین هر سه متغیر تحت بررسی نشان داد (۰/۳۵۰ < r ، ۰/۰۱ > p ). تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که متغیرهای سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعیِ درک‌شده ۳۰% از تغییرات سلامت روان را پیش‌بینی کردند که متغیر سرمایه اجتماعی، متغیر پیش‌بین قویی‌تر بود.
نتیجه‌گیری: زنان بررسی‌شده در سنندج دارای سطح سلامت روان و حمایت اجتماعی درک‌شده متوسط و سطح سرمایه اجتماعی ضعیف بودند و تلاش‌های مداخله‌ای برای ارتقاء سلامت روان آن‌ها با تأکید بر سرمایه اجتماعی باید از اولویت‌های مسئولین امر باشد. همچنین پیشنهاد می‌شود تصمیم‌گیرندگان و سیاست‌گذاران حوزه سلامت زنان، آموزش اعضای خانواده را به عنوان استراتژی اصلی در نظر داشته باشند.

کد مقاله 28029
تعداد بازدید 235

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397