• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان روایی و پایایی دو پرسشنامه سنجش میزان راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی و سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی
تعداد صفحات 7
نویسنده بتول یوزباشی - معصومه معارف وند - سمانه حسین‌زاده
مشخصات نشریه فصلنامه مددکاری اجتماعی شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 43-37
زبان فارسی
کلید واژه تربیت جنسی  روایی  پرسشنامه  پایایی  رابطه والد فرزند  موضوعات جنسی  احساس راحتی  
چکیده مقدمه: تربیت جنسی مجموعه اقداماتی است که از دوران اولیه زندگی انسان در جهت رشد متعادل و متناسب غریزه جنسی وی صورت می‌گیرد و خانواده به‌عنوان بنیادی‌ترین عنصر جامعه انسانی در ارائه اطلاعات لازم در این حیطه از تربیت، نقش کلیدی دارد. لذا میزان احساس راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی و میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی به‌عنوان پایه‌های مورد نیاز جهت گرایش والدین به انجام این صحبت‌ها باید مورد سنجش و اندازه‌‌گیری قرار گیرد.
روش: این مطالعه از نوع پیمایشی بود که صد وشصت نفر از والدین ساکن شهر تهران که دارای فرزند سیزده تا شانزده ساله بودند به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس وارد پژوهش شدند. دو پرسشنامه‌ سنجش میزان احساس راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی و سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی در این پژوهش مورد سنجش روایی و پایایی قرار گرفت که روایی صوری و محتوایی این دو ابزار با استفاده از نظر متخصصان و پایایی آن با استفاده از روش بازآزمون و اجرای آزمون‌های آلفای کرونباخ، ICC و کاپا مورد سنجش قرار گرفت.
نتایج: هشتاد و چهار مادر و هفتاد وشش پدر در این پژوهش شرکت داده شدند که میانگین سنی ایشان چهل دو شش صدم و میانگین احساس راحتی والدین نیز چهل وچهار و سی وسه صدم می‌باشد. در بررسی روایی صوری و روایی محتوایی دو گزاره از پانزده گزاره حذف شدند و در بررسی پایایی نیز آلفای کرونباخ نود و پنج صدم و نمره ICC برای هر کدام از گزاره‌های موجود در پرسشنامه سنجش احساس راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی در بازه نود صدم تا نود و هفت صدم و مقدار کاپا برای هر کدام از گزاره های موجود در پرسشنامه سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی در بازه شصت و چهار صدم تا یک قرار گرفت.
بحث و نتیجه‌گیری: دو پرسشنامه ‌سنجش میزان احساس راحتی والدین در گفتگو در مورد موضوعات جنسی و سنجش میزان علاقه‌مندی والدین به گفتگو در مورد موضوعات جنسی از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است و می‌توان از این دو پرسشنامه در پژوهش‌های مرتبط با مقوله تربیت جنسی استفاده کرد.

کد مقاله 27963
تعداد بازدید 293

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397