• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه سرمایه فرهنگی و خانواده گرایی در بین ساکنین شهر اصفهان
تعداد صفحات 20
نویسنده پریرخ امامی - علی هاشمیان‌فر - منصور حقیقتیان
مشخصات نشریه فصلنامه علوم اجتماعی - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر - مصوب دانشگاه آزاد سال 11 شماره 2 پیاپی 37
تاریخ انتشار تابستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 198-179
زبان فارسی
کلید واژه سرمایه‌های فرهنگی  سبک زندگی  اصفهان  ارزش‌های خانواده  خانواده‌گرایی  فردگرایی  
چکیده حیات خانواده مرهون ارزش‌های آن است و یکی از ارزش‌هایی که تأثیر مستقیم در سازگاری زوجین و تحکیم و ثبات خانواده دارد، خانواده گرایی است که این سازه اجتماعی، در هر فرهنگی متفاوت است. امروزه ساختار اجتماعی جوامع پیچیده شده و نمی‌توان برای آن‌ها سلسله‌مراتب ساده که فقط از طریق درآمد و مالکیت تعیین می‌شود، در نظر گرفت بلکه سایر اشکال سرمایه از جمله سرمایه فرهنگی در انتخاب سبک زندگی افراد و چگونگی زندگی آن‌ها مؤثر است. این پژوهش درصدد است به بررسی رابطه بین سرمایه فرهنگی و خانواده ­گرایی بپردازد.
روش: این تحقیق پیمایشی بوده و جامعه آماری، ساکنین شهر اصفهان می‌باشند که با فرمول کوکران برای جمعیت‌های بزرگ، حجم نمونه برابر 665 نفر تعیین و بر اساس نمونه‌گیری سهمیه‌ای مبتنی بر محل سکونت انتخاب شده‌اند. داده‌ها با کمک پرسشنامه استاندارد خانواده­ گرایی و پرسشنامه محقق ساخته در خصوص سرمایه فرهنگی جمع‌آوری شده و با کمک نرم‌افزار spss و اندازه‌گیری ضرایب همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
نتایج: این پژوهش نشان داد که سطح سرمایه فرهنگی پاسخگویان پایین‌تر از متوسط بوده ولی خانواده گرایی در نمونه از میانگین بالاتر است. این تحقیق نشان داد که افراد با سرمایه فرهنگی بالاتر به دنبال سبک‌های زندگی انتخابی خود بوده و نوعی فردگرایی در این‌گونه افراد قابل‌ملاحظه است و رابطه همبستگی و معکوس بین سرمایه فرهنگی و خانواده­ گرایی وجود دارد. سرمایه فرهنگی شکل‌دهنده سبک زندگی فردی است و با افزایش آن ترجیحات فردی بر مبنای سلایق و عادات خاص افزایش می‌یابد که نتیجه آن می‌تواند منجر به گزینش نوعی سبک زندگی انتخابی و حتی متفاوت با سایرین شود.

کد مقاله 27263
تعداد بازدید 235

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397