• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شیوع زایمان سزارین و عوامل مرتبط با آن در زنان چندزا در استان تهران
تعداد صفحات 7
نویسنده سامان معروفی زاده - نرگس باقری لنکرانی - آرزو اسماعیل‌زاده - امیر الماسی حشیانی - پیام امینی - مهدی سپیدار کیش - رضا عمانی سامانی
مشخصات نشریه فصلنامه کومش شماره 4 پیاپی 68
تاریخ انتشار پائیز - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 748-742
زبان فارسی
کلید واژه سزارین  تهران  عوامل مرتبط  شیوع سزارین  زنان چندزا  
چکیده هدف: طی چند دهه گذشته، میزان زایمان سزارین به طور قابل‌ملاحظه‌ای در سراسر جهان به ویژه در آمریکای لاتین، منطقه کارائیب و ایران افزایش یافته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان زایمان سزارین و بررسی برخی عوامل مرتبط با آن در زنان چندزا در زایشگاه‌های استان تهران انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 2189 زن چندزا با زایمان تک‌قلویی مراجعه‌کننده به زایشگاه‌های استان تهران طی 15 تا 30 تیر 1394 انجام شد. داده‌ها با استفاده از چک‌لیست محقق‌ساخته و از طریق مصاحبه با مادران و بررسی پرونده آنان در اتاق زایمان جمع‌آوری شد. به‌منظور بررسی عوامل مرتبط با زایمان سزارین از مدل رگرسیون لجستیک تک‌متغیری و چندمتغیری استفاده گردید.
یافته‌ها: میزان زایمان سزارین در این مطالعه برابر با 8/71 درصد بود. یافته‌های تحلیل تک‌متغیری نشان داد که سن بالای مادر، تحصیلات دانشگاهی پدر و مادر، اشتغال مادر، وضعیت اقتصادی بالا، نمایه توده بدنی بالای مادر، وزن و قد کم نوزاد، دور سر بالای نوزاد، پاریتی، سابقه سقط و استفاده از روش‌های کمک باروری با زایمان سزارین ارتباط دارد (05/0 > p). در تحلیل چندمتغیری، سن مادر، تحصیلات مادر، وضعیت اقتصادی، نمایه توده بدنی مادر، وزن نوزاد، دور سر نوزاد و پاریتی بر زایمان سزارین اثر معنی‌داری داشتند (05/0 > p).
نتیجه‌گیری: میزان زایمان سزارین در تهران به طور قابل ملاحظه‌ای بالا است، نیاز مبرم به اجرای استراتژی‌های کلان (از قبیل آموزش و ارایه مداخلات روان‌شناختی برای تغییر نگرش زنان نسبت به زایمان سزارین و بالابردن دانش آنان و بهبود کیفیت خدمات زایمان طبیعی) به منظور کاهش میزان زایمان سزارین وجود دارد. هم‌چنین، عواملی مانند سن و تحصیلات مادر، وضعیت اقتصادی، نمایه توده بدنی، پاریتی، وزن نوزاد و دور سر نوزاد در افزایش زایمان سزارین نقش دارند.

کد مقاله 27225
تعداد بازدید 306

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397