• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی مقدماتی ویژگی‌های روانسنجی پرسشنامه همسرآزاری زنان
تعداد صفحات 14
نویسنده لیلی پناغی - شهربانو قهاری آهنگر کلایی - ایرج مختارنیا - بیتا داساربند - وحیده نبویان
مشخصات نشریه فصلنامه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2 پیاپی 89
تاریخ انتشار تابستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 231-218
زبان فارسی
کلید واژه همسرآزاری  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت شوهر  ویژگی‌های روانسنجی  پرسشنامه همسرآزاری  
چکیده اهداف هدف پژوهش حاضر، بررسی مقدماتی ویژگی‌های روان‌سنجی پرسش‌نامه همسرآزاری زنان در نمونه‌ای از زنان گروه غیربالینی است.
مواد و روش ها روش پژوهش حاضر تحلیلی از نوع همبستگی است و جامعه آماری شامل زنان متأهل شهرستان مشهد بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس، 671 نفر از آن‌ها انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش‌نامه همسرآزاری قهاری بود که با پرسش‌نامه خودکارآمدی شرر، پرسش‌نامه افسردگی بک و پرسش‌نامه راهبرد‌های حل تعارض روی گروه نمونه اجرا شد. در پژوهش حاضر برای تحلیل عاملی تأییدی و همبستگی پیرسون از نرم‌افزارهای لیزرل 8/8 و نسخه SPSS 21 استفاده شد.
یافته ها نتایج تحلیل عاملی تأییدی، از مدل سه‌عاملی پرسش‌نامه همسرآزاری حمایت کرد. در بررسی روایی ملاک، ضریب همبستگی پیرسون پرسش‌نامه همسرآزاری با پرسش‌نامه‌های خودکارآمدی شرر و پرسش‌نامه افسردگی بک بین 31/0 تا 45/0 و در بررسی روایی همگرا با پرسش‌نامه راهبرد‌های حل تعارض مقدار ضریب همبستگی 60/0 به دست آمد که رضایت‌بخش بود. همچنین تفاوت معنی‌دار نمره عامل‌های همسرآزاری بین زنان متقاضی طلاق و غیر متقاضی طلاق روایی تشخیصی پرسش‌نامه را تأیید کرد. در بررسی پایایی پرسش‌نامه، نتایج ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسش‌نامه و عامل‌های آن بین 87/0 و 95/0 به دست آمد که رضایت‌بخش بود.
نتیجه گیری این پژوهش نشان داد پرسش‌نامه همسرآزاری قهاری ویژگی‌های روان‌سنجی مناسبی دارد و می‌توان برای اهداف پژوهشی و ارزیابی خانواده‌ها از آن در مشاوره خانواده استفاده کرد.

کد مقاله 27068
تعداد بازدید 230

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397