• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی مفهوم باکرگی و آسیب‌شناسی آن
تعداد صفحات 12
نویسنده مهری رباط جزی - معصومه سیمبر - فاطمه ناهیدی - جابر قره داغی - ابوعلی ودادهیر - محمدعلی امام هادی - آسیه جعفری
مشخصات نشریه فصلنامه پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 81
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 36-25
زبان فارسی
کلید واژه پرده بکارت  آسیب‌شناسی  خویشتن‌داری جنسی  سلامت جنسی  باکرگی  
چکیده مقدمه و هدف: علیرغم ارزش غیر قابل انکار باکرگی، باورهای غلط و تحولات نظام ارزشی مرتبط به آن، در دهه های اخیر، به تهدیدی جدی علیه سلامت جنسی جوامع مبدل گشته اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی مفهوم باکرگی و نقش آن در ارتقای سلامت جنسی انجام شده است.
روش پژوهش: این مطالعه با استفاده از پایگاههایSID. IranMedex,ProQuest,PubMed, Ovid ScienceDirect, ,EBSCO, MD Consult, Cochrane library ,Scirus, Google Scholar ،UNFPA وWHO مرتبط به سال های 1980 تا 2015 انجام شد.
یافته‌ها: علیرغم اتخاذ رویکردهای خویشتن‌داری جنسی در مرد و زن در دهه های اخیر که به عنوان فرمی ارزشمند کنترل پیامدهای منفی افزایش روابط جنسی قبل از ازدواج محسوب می شود. با توجه به باورهای غلطی نظیر ارزشمند بودن باکرگی زنان در مقابل شرم آور بودن باکرگی مردان، تصور حفظ باکرگی علیرغم روابط جنسی دهانی و مقعدی و پذیرش خونریزی بعد از نزدیکی به عنوان نشانه باکرگی و شاخص قرارگرفتن سلامت پرده بکارت به عنوان تنها نماد با کرگی این رویکردها را با شکست مواجه نموده است. ضمن اینکه با دامن زدن به مناقشات نابرابری جنسیتی و اعمال رفتارهای خشونت آمیز علیه زنان باعث تهدید سلامت جنسی گردیده است.
نتیجه گیری: اگرچه در چند دهه اخیر اتخاذ رویکردهای خویشتن‌داری جنسی موجب ترویج باکرگی و کنترل بیماری های مقاربتی و حاملگی نوجوانی مبدل شده است. ولی باورهای غلط مرتبط به باکرگی به عنوان تهدیدی جدی برای خویشتن‌داری جنسی محسوب می شوند استفاده از ظرفیت های بالقوه فرهنگی، اجتماعی و مذهبی جوامع مختلف، جهت مقابله با پنداشت های غلط و آموزش واقعیات عینی مرتبط با باکرگی موجب ترویج خویشتن‌داری جنسی و ارتقاء سلامت جنسی خواهد شد.

کد مقاله 27060
تعداد بازدید 268

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397