• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه مشکلات جنسی طی 6 ماه اول بعد از زایمان طبیعی و سزارین در زنان نخست‌زای مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان رامسر 94-1393
تعداد صفحات 8
نویسنده آمنه محمودیان - سامیه کاظمی - مرتضی قوجازاده
مشخصات نشریه ماهنامه زنان مامایی و نازایی ایران شماره 5 پیاپی 265
تاریخ انتشار مرداد - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 14-7
زبان فارسی
کلید واژه اختلالات جنسی  سزارین  زایمان طبیعی  زنان نخست‌زا  روابط جنسی زوجین  مشکلات جنسی زنان  بعد از زایمان  مشکلات بعد از زایمان  رامسر (شهرستان)  
چکیده مقدمه: روابط جنسی مهم‌ترین بخش روابط زناشویی است که کیفیت آن نه تنها سلامت فرد و خانواده، بلکه سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. زایمان با ایجاد تغییراتی در روابط جنسی منجر به مشکلات قابل توجهی در زندگی زناشویی می‌شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه مشکلات جنسی بعد از زایمان طبیعی و سزارین انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی - مقطعی در سال 1393 بر روی 800 نفر از زنان طی 6 ماه اول بعد از زایمان در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان رامسر انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه دوقسمتی شامل مشخصات فردی و سؤالات مربوط به مشکلات جنسی بود. مشکلات جنسی در طی 6 ماه اول بعد از زایمان مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 15) و آزمون‌های تی مستقل، کای دو و آزمون دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: فقدان میل جنسی (002/0 = p )، ناراحتی در محل اپی زیاتومی (004/0 = p)، لوبرکاسیون ناکافی ( 006/0 = p)، درد در زمان نزدیکی (003/0 = p) و خستگی در گروه زایمان واژینال ( 007/0 = p ) بیشتر از سزارین بود که از نظر آماری ارتباط معنی‌داری وجود داشت.
نتیجه‌گیری: میزان مشکلات جنسی در گروه زایمان طبیعی بیشتر از سزارین است.

کد مقاله 26971
تعداد بازدید 287

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397