ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی نقش عوامل خانوادگی مؤثر در گرایش به مواد مخدر اعم از صنعتی و سنتی در میان جوانان استان لرستان
تعداد صفحات 14
نویسنده محسن امیری - رضا پورحسین - ذکراله مروتی - مجید یوسفی افراشته
مشخصات نشریه فصلنامه علوم روان‌شناختی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 54
تاریخ انتشار تابستان - 2015 - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 167-154
زبان فارسی
کلید واژه گرایش به اعتیاد  عوامل خانوادگی  لرستان (استان)  مواد مخدر صنعتی  گرایش جوانان  مواد مخدر سنتی  
چکیده یکی از مسائل بسیار با اهمیت در جامعه امروزی، مسئله اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر و علل مربوط به آن است. عوامل بسیار زیادی با این امر در ارتباط بوده و بر آن تأثیر می‌گذارند که به‌نظر می‌رسد از میان این عوامل، عوامل خانوادگی نقش بسیار مهمی را در گرایش به مواد مخدر ایفا می‌کنند. از این‌رو مسئله تحقيق حاضر، تعیین تأثیر عوامل خانوادگی (بی‌سوادی والدین، طلاق، والدین معتاد، اختلافات خانوادگی، عدم نظارت صحیح والدین، كم‌توجهي والدين به خواسته‌هاي صحيح و منطقي فرزندان، ثروت و رفاه اقتصادی خانواده) در گرایش به مواد مخدر صنعتی و سنتی در میان جوانان استان لرستان بوده است.
نمونة آماری پژوهش حاضر نیز تعداد 200 نفر از جوانان بود که از میان جوانان مبتلا به سوء مصرف مواد تعداد 100 نفر، و نیز تعداد 100 نفر از جوانان عادی بود که بعد از همگن شدن بر اساس، سن، جنس، تحصیلات، میزان درآمد با گروه اول به‌عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه علل گرایش به سوء مصرف مواد مخدر در جوانان (محمدی، 1392) استفاده و برای تحلیل داده‌ها نیز از روش تحلیل واریانس چندمتغیري استفاده شد. نتایج به‌دست آمده نشان داد عوامل والدین معتاد یا وجود افراد معتاد در خانواده، اختلافات خانوادگی و کمبود محبت در روابط عاطفی خانواده، عدم مهارگري و نظارت صیحح والدین و استفاده از شیوه­های نامناسب تربیتی و طلاق و جدائی والدین در مقایسه دو گروه از جوانان مبتلا و عادی دارای اثر معناداری برای گرایش به سمت مواد مخدر هستند از سوی دیگر نتایج نشان داد که بی‌سوادی والدین، کم‌توجهی والدین و میزان ثروت خانواده اثر معناداری در گرایش به اعتیاد ندارد. با توجه به یافته‌های پژوهش می‌توان چنین بیان داشت که عوامل خانوادگی مرتبط با چگونگی رفتار و تربیت فرزندان دارای نقش بسیار مهمی در گرایش جوانان به‌سوی مواد مخدر دارند.

کد مقاله 26746
تعداد بازدید 262

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397