• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نگرش زنان نابارور نسبت به رحم جایگزین در شهر کرمان سال 1393
تعداد صفحات 10
نویسنده مرضیه مرادی - مجتبی پیری - نگار آقایی - زهره قناعت - زهرا خوشه چین
مشخصات نشریه فصلنامه بهداشت و توسعه - دانشگاه علوم پزشكي كرمان سال 6 شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 39-30
زبان فارسی
کلید واژه رحم جایگزین  زنان نابارور  کرمان  دیدگاه زنان  نگرش زنان نابارور  
چکیده مقدمه: ناباروری به عنوان یک بحران روانی، استرس زیادی را بر زوجین نابارور وارد کرده و به طرق گوناگون، سلامت روانی آنان را تهدید می‌کند. یکی از جدیدترین روش‌های کمک باروری، رحم جایگزین است. جنبه‌های بی‌نظیر رحم جایگزین باعث شده که این روش در سال‌های اخیر، بحث برانگیزترین روش کمک باروری محسوب شود. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش زنان نابارور نسبت به رحم جایگزین انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی در سال 1393 بر روی 236 زن نابارور که جهت درمان به مرکز ناباروری افضلی‌پور کرمان مراجعه کرده بودند، انجام شد. نمونه‌های مورد بررسی به روش در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه 2 قسمتی که حاوی مشخصات فردی و عبارات نگرشی بود، جمع‌آوری گردید. داده‌ها با آزمون رگرسیون لجستیک در سطح معنی‌داری کمتر از 05/0 آنالیز شدند.
نتا‌یج: میانگین سنی زنان نابارور 93/5 ± 17/30 و میانگین سال نازایی 98/3 ± 93/4 بود. اکثر شرکت‌کنندگان دارای تحصیلات دانشگاهی (8/42 درصد) و خانه‌دار (7/73 درصد) بودند. از 236 زن نابارور 6/82 درصد نسبت به رحم جایگزین نگرش مثبت و 4/17 درصد نگرش منفی داشتند. بین نگرش زنان نابارور با هیچ یک از متغیرهای مستقل ارتباط آماری معنی‌داری مشاهده نگردید.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نگرش مثبت بالای زنان نابارور در مورد استفاده از روش رحم جایگزین، آگاهی جامعه و فرهنگ‌سازی و ایجاد بستری برای مقبولیت هر چه بیشتر جامعه در مورد این روش کمک باروری اهمیت دارد. در این صورت می‌توان به حفظ بنیان خانواده کمک شایانی کرد.

کد مقاله 26623
تعداد بازدید 300

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397