ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رمان‌های دهه هشتاد از منظر جامعه‌شناسی زنانه و مقایسه اجمالی آن با رمان‌های دهه‌های پیشین
تعداد صفحات 17
نویسنده مهدی خادمی کولایی - مجید سرمدی - فاطمه زمانی کارمزدی
مشخصات نشریه فصلنامه سبك‌شناسی نظم و نثر فارسی (بهار ادب) - اميد مجد - علمی پژوهشی سال 9 شماره 4 پیاپی 34
تاریخ انتشار زمستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 143-127
زبان فارسی
کلید واژه جامعه‌شناسی زنان  رمان‌های دهه هشتاد  جامعه‌شناسی رمان  بازتولید ساختار  
چکیده بازخوانی آثار ادبی با رویكردهاي تازه به پویایی فضاي جامعۀ ادبی مینجامد. نقد جامعه شناسی در عرصۀ ادبیّات، به بررسی تأثیر متقابل ادبیّات و جامعه بر یكدیگر میپردازد و با تحلیل این تأثیر و تأثّرها، راهی نوین در برابر کسانی قرار میدهد که دغدغۀ اصلی ذهن آنها شناخت انسان و جامعۀ جدید انسانی است. نگرش جامعه شناسانه به رمان با رویكرد جامعه شناسی زنان، منظري نسبتاً نوپدید است که از قابلیّت و گنجایی چشمگیري براي بحثهاي نوین و جذّاب در این زمینه برخوردار است. نگارندگان از این نظرگاه به بررسی رمانهاي دهۀ هشتاد و مقایسۀ اجمالی آنها با داستانهاي دهه هاي پیشین پرداخته اند.
روش تحقیق این مقاله، توصیفی - تحلیلی است. در ارائۀ تصویر زن، در مدّتی نزدیک به یک قرن، به آرامی دگرگونیهایی رخ داد. چهرۀ دوگانۀ الهی ـ شیطانی زن، به چهره اي چندگانه، کاملتر و واقعیتر تبدیل شد. در کنشِ زنان این داستانها، بیشتر بازتولید ساختارهاي ثابت فرهنگی وجود دارد؛ همچنین مفاهیم بازتاب یافته در این رمانها ناظر بر آن است که نویسندگان آنها، به دیدگاهی بین ساختارگرایی و کارکردگرایی، اعتقاد دارند، در این راستا ساختارشكنی و تولید ساختارهاي تازه روندي کند، ولی روبرشد دارد.

کد مقاله 26581
تعداد بازدید 299

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397