• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه سبک‌های فرزندپروری و گرایش به مطالعه در نوجوانان (مطالعه موردی: دبیرستان‎های تهران)
تعداد صفحات 18
نویسنده زهرا سعیدی - نجلا حریری - زهرا اباذری
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی (پیام کتابخانه سابق) - نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 88
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 48-31
زبان فارسی
کلید واژه نوجوانان تهرانی  فرزندپروری مقتدرانه  نوجوانان دبیرستانی  سبک فرزندپروری  گرایش به مطالعه  دبیرستان‌های تهران  
چکیده هدف: هدف اصلی پژوهش تعیین رابطۀ سبک‌های فرزندپروری والدین و گرایش به مطالعه در نوجوانان دبیرستان‌های شهر تهران است.
روش: این پژوهش به روش پیمایشی تحلیلی اجرا شده است. جامعۀ پژوهش دانش‌آموزان مناطق مختلف آموزش و پرورش شهر تهران بود. برای انتخاب نمونه از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای در سه مرحله استفاده شد و در مرحلۀ آخر نمونه‌گیری، 200 نفر از دانش‌آموزان دختر و پسر و والدین آنها به پرسشنامه‌های میزان گرایش به مطالعه و سبک‌های فرزندپروری بامریند شامل سه بخش سبک سهل‌گیرانه، مقتدرانه، و مستبدانه پاسخ دادند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که سبک‌های فرزندپروری و روش‌های تربیتی والدین در گرایش به مطالعه در نوجوانان نقش دارند و رابطۀ معنی‌داری بین سبک فرزندپروری مقتدرانه و گرایش به مطالعه وجود دارد. همچنین رابطۀ مثبت معنی‌داری بین تحصیلات عالی والدین و سطح اقتصادی آنها با سبک فرزندپروری مقتدرانه مشاهده شد.
اصالت/ارزش: از آنجایی‌ که خانواده و الگوی تربیتی آن نقش مهمی در شکل‌گیری عادات و رفتارهای فرزندان دارد، به نظر می‌رسد تحول در شیوه‌های فرزندپروری بتواند به‌عنوان یکی از عوامل افزایش سرانۀ مطالعه مطرح شود.

کد مقاله 26486
تعداد بازدید 279

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397