ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اولویت‌بندی موانع پیش روی بانوان شاغل در انجام فعالیت‌های ورزشی استان البرز
تعداد صفحات 12
نویسنده ابوالفضل فراهانی - معصومه حسینی - راضیه مرادی
مشخصات نشریه فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی (مصوب وزارت بهداشت) شماره 1 پیاپی 57
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 34-23
زبان فارسی
کلید واژه زنان شاغل  ورزش زنان  مشارکت زنان در ورزش  ورزش‌های همگانی  مشارکت ورزشی  فعالیت ورزشی  عوامل بازدارنده  فعالیت‌های ورزشی زنان  البرز (استان)  
چکیده زمینه و هدف: این پژوهش به منظور شناسایی موانع پیش روی بانوان در انجام فعالیت­های ورزشی استان البرز انجام شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی و از شاخه تحقیقات میدانی بوده است. جامعه آماری تحقیق را کلیه زنان شاغل استان البرز تشکیل می­دهند که به صورت تقریبی 100000 نفر می باشد. نمونه تحقیق بصورت تصادفی و با استفاده از جدول مورگان 384 نفر بدست آمد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استانداردی بوده که از طریق 31 گویه 5 ارزشی سنجیده شده و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 90% تعیین گردید. عوامل بازدارنده مشارکت ورزشی در شش حوزه: 1) فرهنگی و اجتماعی، 2) اقتصادی، 3) نیروی متخصص، 4) نگرش خانواده، 5) تجهیزات و امکانات، 6) تبلیغات و رسانه­ ها بررسی شد. از طریق نرم­ افزار SPSS در ابتدا اطلاعات جمعیت شناختی آزمودنی­ ها (سن و رشته تحصیلی) با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در ادامه به منظور اولویت بندی عوامل پرسشنامه و مقایسه اولویت­ بندی در گروه­ های سنی مختلف از آزمون­های ناپارامتری فریدمن و کروسکال والیس استفاده شد.
نتایج: زندگی سازمانی با فشارهای روانی، استرس و خستگی ناشی از کار همراه است. اما زنان در سازمان­ها برای مشارکت در بسیاری از زمینه­ ها به ویژه در برنامه ها و فعالیتهای ورزشی با محدودیت­هایی مواجه­ اند. به عبارت دیگر، عدم تحرک جسمانی دختران و بانوان یعنی محروم شدن بخش مهم جامعه از سلامت و بهداشت جسمانی و روانی، شادابی و کارایی لازم که بی­ شک لطمه­ های جبران­ ناپذیری را برای کل جامعه به دنبال خواهد داشت.
نتیجه گیری: نشان داد که عوامل بازدارنده­ ی اقتصادی و تجهیزات و امکانات جزء مهم­ترین عوامل بازدارنده مشارکت در فعالیت­های ورزشی زنان شاغل استان البرز می­باشد و عامل مربوط به نگرش خانواده در اولویت آخر قرار دارد.

کد مقاله 26452
تعداد بازدید 311

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397