• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی عوامل مؤثر بر کیفیت زندگی زنان یائسه سال 93-1392
تعداد صفحات 8
نویسنده سهیلا نظرپور - معصومه سیمبر - فهیمه  رمضانی تهرانی - حمید علوی مجد
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات نظام سلامت حکیم - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - علمی پژوهشی شماره 2 پیاپی 73
تاریخ انتشار تابستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 88-81
زبان فارسی
کلید واژه کیفیت زندگی زنان  عوامل مؤثر  یائسگی  زنان یائسه  عوامل مؤثر بر کیفیت زندگی  کیفیت زندگی  
چکیده مقدمه: کیفیت زندگی در یائسگی می‌تواند تحت تأثیر عوامل فردی و اجتماعی مختلفی قرار گیرد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل مؤثر بر کیفیت زندگی زنان یائسه در سال 93-1392 انجام گرفت.
روش کـار: پژوهش حاضر یک مطالعه‌ی توصیفی- تحلیلی مبتنی بر جامعه می‌باشد که بر روی 405 زن یائسه 40 تا 65 ساله در شهرستان‌های چالوس و نوشهر از مهر 1392 تا اردیبهشت 1393 انجام گرفت. نمونه‌گیری به صورت تصادفی چندمرحله‌ای بود. داده‌ها از طریق مصاحبه و با استفاده از پرسشنامه‌ی کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی WHOQOL-BREF، پرسشنامه‌ی مقیاس درجه‌بندی یائسگی MRS و یک پرسشنامه‌ی محقق‌ساخته جمع‌آوری و با نرم‌افزار آماری SPSS18 تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین امتیاز کلی کیفیت زندگی 18/7 ± 53/54 بود. بالاترین و پایین‌ترین امتیاز، به ترتیب مربوط به حیطه‌های سلامت جسمی و روانی بود. در زنان خانه‌دار نسبت به زنان شاغل امتیاز کلی کیفیت زندگی پایین‌تر بود (023/0 = p). امتیاز کلی کیفیت زندگی در گروه دارای میزان درآمد ماهانه‌ی کمتر از کفایت، نسبت به گروه دارای درآمد ماهانه‌ی کافی، پایین‌تر بود (001/0 > p ). رگرسیون چندگانه‌ی خطی نشان داد میزان کفایت درآمد، نسبت دور کمر به باسن و امتیاز کلی شدت نشانه‌های یائسگی از عوامل پیشگویی کننده‌ی امتیاز کلی کیفیت زندگی در زنان یائسه بودند.
نتیجه‌گیری: عوامل فردی و اجتماعی، و نیز شدت نشانه‌های یائسگی بر کیفیت زندگی زنان یائسه مؤثرند و می‌بایست در اقدامات بهبود کیفیت زندگی زنان یائسه مدنظر قرار گیرند.

کد مقاله 26394
تعداد بازدید 232

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397