• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر برنامه آموزشی حمایتی خانواده محور بر کفایت شیردهی از دیدگاه مادران
تعداد صفحات 6
نویسنده شهناز کهن - زینب حیدری
مشخصات نشریه ماهنامه دانشگاه علوم پزشکی بابل شماره 3 پیاپی 114
تاریخ انتشار اسفند - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 58-53
زبان فارسی
کلید واژه شیر مادر  شیردهی  تغذیه با شیر مادر  تغذیه انحصاری با شیر مادر  دیدگاه مادران  برنامه‌های آموزشی  آموزش خانواده‌ محور  کفایت شیردهی  
چکیده سابقه و هدف: تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی کلیه نیازهای کودک را تامین می کند و باعث ارتقاء سیستم ایمنی و حفاظت در مقابل تعداد و شدت حملات عفونتها، تکامل سیستم ادراکی، رشد اجتماعی و افزایش بهره هوشی کودکان می شود. از مهمترین علل عدم تداوم شیردهی، احساس ذهنی کافی نبودن شیر در مادر است، لذا این مطالعه به منظور ارتقا کفایت شیردهی از دیدگاه مادران با اجرای برنامه آموزشی حمایتی خانواده محور انجام شد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی 70 مادر باردار بالاتر از 18 سال، دارای بارداری اول، تک قلو، کم خطر و با سن بارداری 32 تا 36 هفته، انتخاب شده و بصورت تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. در گروه آزمون 2 جلسه آموزش خانواده محور در دوران بارداری و 1 جلسه مشاوره خانواده محور در هفته اول پس از زایمان برگزار شد. گروه کنترل تنها از آموزشهای روتین بهرمند شدند. کفایت شیردهی از دیدگاه مادران و شیردهی انحصاری توسط پرسشنامه محقق ساخته با مجموع نمره سوالات (70-14) در دو گروه ارزیابی گردید(1N2015081723657IRCT:) ثبت گردید.
یافته­ ها: میانگین نمره کفایت شیردهی از دیدگاه مادران در 2 هفته بعد از زایمان در گروه آزمون ( 4/78 ± 64/88) بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل (6/91 ± 56/57) بود (0/000 = p). بعلاوه در 2 ماه پس از زایمان نیز این میزان اختلاف معنی داری داشت. (گروه مداخله و کنترل به ترتیب 3/58 ± 67/33 و 7/94 ± 57/20، 0/000 = p). همچنین میزان تغذیه انحصاری با شیرمادر در پایان 2 هفتگی (0/003 p = ) و 2 ماهگی (0/01 = p )در گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی‌داری را نشان داد.
نتیجه گیری: یافته های تحقیق نشان داد آموزش و مشاوره خانواده محور در دوران بارداری و بعد از زایمان باعث ارتقا کفایت شیردهی ازدیدگاه مادران و تغذیه انحصاری می شود.

کد مقاله 26348
تعداد بازدید 282

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397