• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان کندوکاو راهبردهای مقابله‌ای زنان میانسال در مواجهه با پیری و تغییرات بدنی مرتبط با آن
تعداد صفحات 35
نویسنده مجید موحد مجد - مریم حسینی
مشخصات نشریه فصلنامه مطالعات اجتماعی روان‌شناختی زنان (مطالعات زنان سابق) سال 14 شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 41-7
زبان فارسی
کلید واژه پیری  راهبردهای مقابله‌ای  تغییر بدن  میانسالی  زنان میانسال  نظریه زمینه‌ای  پیر شدن  
چکیده مطالعه حاضر بخشی از یک پژوهش گسترده تر است که با هدف کشف و توصیف چگونگی مواجهه زنان میانسال با پیری و تغییرات بدنی مرتبط با آن انجام شده است. جهت تحقق این هدف، از روش‌شناسی کیفی نظریه‌زمینه‌ای استفاده گردید و با استفاده از روش نمونه‌گیری نظری و هدفمند، تعداد 20 زن میانسال 40 تا 60 سال به عنوان مشارکت‌کنندگان انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته جمع‌آوری شده و با توجه به مراحل سه‌گانه کدگذاری باز، محوری و گزینشی مورد تحلیل قرار گرفتند.
شش مقولة اصلی و یک مقولة هسته از خلال کدگذاری داده‌ها استخراج شدند. راهبردهای مقابله‌ای که توسط زنان میانسال استفاده می‌شدند و از مصاحبه‌ها استخراج شدند شامل: ارزیابی مجدد موقعیت های هنجاری، بازسازی و ارتقای بدنی، توسعه هویت منزلتی، مقاومت و انکار هویت سنی، پیشگیری و جستجوگری اطلاعات، وفاق و سازگاری بود. مقوله هسته پدیدار شده، بازاندیشی هویت زنانه در بستر بدن زمانمند می‌باشد. به‌طور کلی در این مقاله راهبردهای مقابله‌ای زنان در چهار سنخ دسته بندی شده است که عبارتند از راهبرد معطوف به خود- هیجان محور، راهبرد معطوف به خود- مساله محور، راهبرد معطوف به بدن- هیجان محور، راهبرد معطوف به بدن- مساله محور. انتخاب نوع راهبرد مقابله‌ای می‌تواند برای زنان پیامدهای مختلفی داشته باشد که سلامت جسمی و روانی آنها را تحت تاثیر قرار دهد لذا توجه به آنها در عصر کنونی اهمیت زیادی دارد.

کد مقاله 26315
تعداد بازدید 223

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397