• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش علائم استرس، اضطراب و افسردگی زنان دارای تجربه روابط فرازناشویی (عاطفی، جنسی)
تعداد صفحات 7
نویسنده فرانک علوی زاده - عطا شاکریان
مشخصات نشریه دوماهنامه روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 6 پیاپی 18
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 14-8
زبان فارسی
کلید واژه روابط زناشویی  افسردگی زنان  اضطراب زنان  خیانت به همسر  روابط فرازناشویی  مشکلات عاطفی  خیانت زناشویی  نشانه‌های افسردگی  درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)  پیمان‌شکنی زناشویی  استرس زنان  روابط فرازناشویی عاطفی  روابط فرازناشویی جنسی  
چکیده مقدمه: روابط فرا زناشویی یا خیانت زناشویی همسررا می‌توان یکی ازپیچیده ترین و آسیب زا ترین مشکلات عاطفی بین زوجین دانست. پیمان شکنی در روابط زناشویی بعنوان یک حادثه استرس زا می‌تواند منجر به بروز برخی علائم مشکلات شناختی، عاطفی و رفتاری در قربانی گردد. لذا این پژوهش با هدف تعیین اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش علائم استرس، اضطراب و افسردگی زنان دارای تجربه پیمان شکنی در روابط فرازناشویی در شهر سنندج انجام شد.
روش کار: این مطالعه از نوع پژوهش‌های نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. حجم نمونه 30 نفر از زنان دارای تجربه روابط فرا زناشویی بودند که در سال 1394 به دادگاه خانواده در شهر سنندج مراجعه کرده بودند، به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه گواه و آزمایش (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. ابزار گردآوری داده‌ها فرم کوتاه مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-21) و روش مداخله درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بود که طی 12 جلسه درمانی 90 دقیقه‌ای و به صورت هفتگی اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها در سطح توصیفی از آماره‌های میانگین و انحراف استاندارد و در سطح استنباطی از آزمون تحلیل کوواریانس یک راهه (ANCOVA) استفاده شد.
یافته‌ها: روش مداخله درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معناداری علائم استرس، اضطراب و افسردگی زنان دارای تجربه پیمان شکنی در روابط فرا زناشویی را کاهش داد (005/0 > P).
نتیجه گیری: یافته‌های این پژوهش بر اهمیت کاربرد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش اضطراب، استرس و افسردگی زنان دارای تجربه روابط فرازناشویی اذعان دارد. می‌توان از این رویکرد برای کاهش آسیبب های ناشی ازروابط فرازناشویی استفاده کرد.

کد مقاله 26250
تعداد بازدید 275

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397