• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر کاهش خشونت خانگی زنان مراجعه کننده به دادگاه‌ها، شورای حل اختلاف و مراکز مشاوره شهر اهواز
تعداد صفحات 9
نویسنده خالد اصلانی - مریم احمدی - منصور سودانی
مشخصات نشریه فصلنامه پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 3 پیاپی 79
تاریخ انتشار پائیز - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 191-183
زبان فارسی
کلید واژه خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت اقتصادی  خشونت جسمی علیه زنان  خشونت جنسی علیه زنان  مصاحبه انگیزشی  خشونت روان‌شناختی  اهواز (شهرستان)  
چکیده هدف: خشونت خانگی عامل خطر طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی، سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و خانوادگی است. هدف از این پژوهش تعیین اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر کاهش خشونت علیه زنان مراجعه کننده به دادگاه ها، شورای حل اختلاف و مرکز مشاوره شهر اهواز می باشد.
روش: جامعه آماری کلیه زوجین مراجعه کننده به دادگاه ها، شورای حل اختلاف و مرکز مشاوره شهر اهواز در سال 94-93 می­ باشد که با روش نمونه­ گیری در دسترس انجام شد. طرح پژوهش آزمایشی از نوع پیش ­آزمون ـ پس­ آزمون با گروه کنترل می­باشد. حجم نمونه 20 آزمودنی مرد متاهلی بودند که بنابر گزارش زوجه در ارتباط با همسر اعمال خشونت می­کردند که به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. گروه آزمایش در پنج جلسه­ ی 120 دقیقه­ ای (هر هفته یک جلسه) تحت مداخله مصاحبه انگیزشی قرار گرفتند اما گروه کنترل مداخله­ ای دریافت نکردند. سپس به هر دو گروه زنانی که همسرشان تحت مداخله قرار گرفتند یک بار پیش از مداخله، و یک بار یک هفته پس از مداخله پرسش­نامه­ ی خشونت نسبت به زنان حاج یحیی داده شد. داده­ ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی از جمله تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
یافته ­ها: یافته ­های پژوهش نشان داد که مصاحبه انگیزشی باعث کاهش خشونت جسمی (6/33 F = و 02/0 P = )، و خشونت روانی (40 F = و 0/00 P = ) نسبت به زنان شد. اما در خشونت در خشونت جنسی ( 3/02 F = و 0/10 P = )، و خشونت اقتصادی ( 0/83 F = و 0/54 P = ) نسبت به زنان تاثیر معناداری ایجاد نکرد.
نتیجه گیری : بر اساس نتایج این مطالعه مصاحبه انگیزشی موجب کاهش خشونت جسمی و روانی نسبت به زنان می شود. انجام مداخلات روان شناختی دیگر که انواع دیگر خشونت را در زنان کاهش می دهد، پیشنهاد می گردد.

کد مقاله 26215
تعداد بازدید 229

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397