• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اثربخشی آموزش هوش معنوی بر بهزیستی روانشناختی، رضایت زناشویی و اضطراب حاملگی زنان باردار شهر شیراز
تعداد صفحات 13
نویسنده لاله بابانظری
مشخصات نشریه فصلنامه باليني پرستاري و مامايي - دانشكده پرستاري و مامايي، دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي - درماني شهركرد شماره 1 پیاپی 20
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 63-51
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  زنان باردار  بهزیستی روان‌شناختی  شیراز  هوش معنوی  اضطراب بارداری  
چکیده زمینه و هدف: حاملگی یک موقعیت جدید و منحصر‌به‌فرد است که طی آن هر مادر آبستنی تغییرات فیزیولوژیکی و روانشناختی بسیاری تجربه می‌کند. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش هوش ‌معنوی بر بهزیستی روانشناختی، رضایت زناشویی و اضطراب‌ حاملگی زنان باردار بود.
روش ‌بررسی: این مطالعه به روش نیمه‌آزمایشی و با ‌استفاده از طرح پیش‌آزمون-‌ پس‌آزمون با گروه شاهد انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر در‌بر‌گیرنده‌ی تمامی زنان باردار نخست‌زا در شهر شیراز بود که از مرداد تا مهر 1392 به مراکز مراقبت‌های پیش از تولد شهر شیراز مراجعه نمودند. از میان جامعه مورد مطالعه 42 نفر (20 نفر در گروه آزمایش و 22 نفر گروه کنترل) به شیوه در‌دسترس انتخاب‌شده و قبل از شروع برنامه آموزش هوش معنوی، پرسشنامه‌های بهزیستی روانشناختی ریف، رضایت زناشویی گلومبوک ‌راست و اضطراب ‌حاملگی وندنبرگ را دریافت نمودند. سپس به افراد گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 90 دقیقه‌ای برنامه آموزش هوش معنوی بر‌اساس مدل تیری، نوکلاینن و اوبانی ارائه گردید؛ اما گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. پس از انجام پس‌آزمون روی هر‌دو گروه، داده‌ها با آزمون تحلیل‌ کوواریانس چندمتغیره و به‌وسیله نرم‌افزار SPSS تجزیه‌و‌تحلیل شد.
یافته‌‌ها: نتایج آزمون نشان‌داد، دریافت برنامه آموزش هوش معنوی تفاوت معنی‌داری در کاهش اضطراب حاملگی و افزایش بهزیستی روانشناختی و رضایت زناشویی بین گروه ‌آزمایش و گروه‌ کنترل به‌وجود آورده‌است (001/0 = P).
نتیجه‌‌گیری: هوش معنوی یکی از مهم‌ترین سازه‌هایی است که می‌تواند در کاهش هیجانات منفی مانند اضطراب حاملگی و افزایش بهزیستی روانشناختی و رضایت زناشویی به‌نحو موثری به‌کار گرفته‌شود.

کد مقاله 26154
تعداد بازدید 334

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397