• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه ابعاد رفتاری و شناختی اضطراب اجتماعی در دوره نوجوانی با جنسیت و نقش‌های جنسیتی
تعداد صفحات 8
نویسنده مهناز علی اکبری دهکردی - حسین زارع - علی اصغر اصغرنژاد فرید - راضیه هاشمیان
مشخصات نشریه فصلنامه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 4 پیاپی 87
تاریخ انتشار زمستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 347-340
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  نقش‌های جنسیتی  آندروژنی  طرحواره‌های نقش جنسیتی  اختلال اضطرابی  اضطراب اجتماعی  دوران نوجوانی  نقش‌های جنسیتی زنانه  نقش‌های جنسیتی مردانه  بعد شناختی  بعد رفتاری  نقش‌های جنسیتی نامتمایز  
چکیده اهداف: مطالعات نشان می‌دهد اضطراب اجتماعی یکی از اختلالات شایع دوره نوجوانی است. از میان عوامل اثرگذار بر این اختلال، بررسی جنس (مذکر یا مؤنث) نتایج متناقضی را نشان می‌دهد؛ درحالی‌که رابطه نقش جنسیتی با برخی از اختلالات اضطرابی تأیید شده است. ازاین‌رو هدف مطالعه حاضر مقایسه اضطراب اجتماعی و ابعاد شناختی و رفتاری آن در انواع جنس و نقش جنسیتی (زنانه، مردانه، آندروژنی و نامتمایز) بود.
مواد و روش ها: نمونه‌های این پژوهش را 277 نفر از دانش‌آموزان 12 تا 13 تشکیل می‌دادند. این افراد با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند و پرسش‌نامه‌های اضطراب اجتماعی نوجوانان (SASA) و نقش جنسی کودکان (CSRI) را تکمیل کردند.
یافته ها :نتایج براساس آزمون همبستگی تی و تحلیل واریانس نشان داد زنانگی با اضطراب اجتماعی و ابعاد شناختی و رفتاری آن رابطه مثبت معنی‌دار و مردانگی با این متغیرها رابطه منفی معنادار دارد (05/0 > P). همچنین میانگین نمره‌های اضطراب اجتماعی و ابعاد شناختی و رفتاری آن در گروه دارای سنخ جنسیتی زنانه به‌طورمعنی‌داری بیش‌از گروه‌های دیگر (مردانه و آندروژن و نامتمایز) بود (05/0 > P). این درحالی است که نمرات اضطراب اجتماعی و ابعاد شناختی و رفتاری آن در دو جنس (مذکر و مؤنث) تفاوت معناداری نداشت.
نتیجه گیری :طرح‌واره‌های نقش جنسیتی می‌تواند به عنوان عوامل مرتبط با اضطراب اجتماعی و ابعاد شناختی و رفتاری آن در نوجوانانی مدنظر قرار گیرد.

کد مقاله 26062
تعداد بازدید 172

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397