• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبیین علل کاهش پاسخگویی رضایت‌بخش جنسی در زنان متأهل در سنین باروری: یک تحقیق کیفی
تعداد صفحات 8
نویسنده زهره قرشی - عفت السادات مرقاتی خویی
مشخصات نشریه فصلنامه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 4 پیاپی 87
تاریخ انتشار زمستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 307-300
زبان فارسی
کلید واژه زنان متأهل  رضایت جنسی  سلامت جنسی  سنین باروری  رفتارهای جنسی  روابط جنسی زوجین  مطالعه کیفی  زنان سنین باروری  پاسخگویی جنسی  
چکیده هدف: رابطه جنسی تعاملی دوطرفه است که برای ارتقای کیفیت آن، تعامل بهینه هر دو طرف رابطه نیاز است. یکی از مشکلات در روابط جنسی زوج‌ها، عدم رضایتمندی زن به رابطه است. نارضایتی در صورتی است که انتظار و درخواست صرفاً از جانب مرد مطرح شود. هدف این مقاله تبیین علل کاهش پاسخگویی رضایت‌بخش جنسی زنان متأهل در مقابل درخواست جنسی همسر است.
روش: در این پژوهش برای تبیین و تحلیل رفتارهای جنسی زنان متأهل در سنین باروری از روش کیفی و رویکرد تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه پژوهش شامل تمام زنان متأهل در سنین باروری در شهرهای رفسنجان و اصفهان بودند. نمونه‌های پژوهش به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. 52 نفر از گروه هدف در شهرهای رفسنجان و اصفهان بودند که در 4 مصاحبه فردی عمیق و 8 گروه متمرکز متشکل از 48 شرکت‌کننده به‌طور داوطلبانه شرکت کردند. اطلاعات حاصل از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته، ضبط و تایپ شد. داده‌ها به روش تحلیل محتوای قراردادی به سبک گرانهایم تجزیه‌ و تحلیل شد.
یافته ها: از داده‌های تحقیق درباره علل کاهش پاسخگویی رضایت‌بخش جنسی زنان، سه معنای اصلی پیش‌نیاز توجه و محبت و انحراف از معیارهای طرح‌واره جنسی و خواست‌های فردی استخراج شد.
نتیجه گیری: برای ارتقای سلامت جنسی زنان و به‌ویژه ارتقای کیفیت زندگی زناشویی لازم است که متخصصان حوزه سلامت جنسی به تغییرات رفتارهای جنسی زنان و توقعات و انتظارات و اقتدار جنسی آنان توجه کنند. پیشنهاد می‌شود این‌ نکات در آموزش‌های جنسی قبل و حین ازدواج برای زنان و مردان لحاظ شوند.

کد مقاله 26061
تعداد بازدید 196

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397