• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدیریت خانواده و کار در سبک زندگی اسلامی
تعداد صفحات 20
نویسنده محسن منطقی
مشخصات نشریه دوفصلنامه پژوهشنامه سبک زندگی - محمدتقی فعالی - مصوب حوزوی سال 1 شماره 1
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1394
درجه علمی علمی - ترویجی
محدوده صفحات 98-79
زبان فارسی
کلید واژه مدیریت خانواده  زندگی خانوادگی  سبک زندگی  سبک زندگی اسلامی  زندگی کاری  
چکیده زمینه: با گسترش شهرنشینی و فعالیتهای اجتماعی، عمده وقت سرپرست خانوار، بیرون از خانه میگذرد. مردان برای انجام فعالیت اقتصادی، کسب علم و مهارت، ورزش و...، وقت کمتری را برای اهل خانه صرف میکنند. از سوی دیگر، خانه، بستر شکل گیری نهادی مقدس است و چیدمان تعالی یا اضمحلال جامعه نیز در آن صورت میگیرد. هدف این تحقیق، یافتن سبک متعادلی از زندگی است که بتواند بین زندگی خانوادگی و کاری، سازگاری ایجاد کند. این تعادل بر اساس سبک زندگی اسلامی خواهد بود.
روش کار: در این تحقیق با استفاده از یافته های دانش مدیریت و آموزه های اسلامی در امور اجتماعی، تلاش شده است که یافته های ترکیبی بر مبنای تحلیل عقلی و اجتهادی به دست آید. بر این اساس، یافته ‏های پژوهش با استفاده از شیوه توصیفی – تحلیلی یافته ها، ارزیابی شده است.
یافته ها: با توجه به اهمیت روابط خانوادگی و گستره آن و از سوی دیگر، اهمیت کار برای بهبود وضع زندگی و پیشرفت جامعه، طیفی از ترکیبِ این دو زندگی به دست آمد که عبارت بود از: بی توجه به زندگی، بدون برنامه، کار محور، خانواده ‏محور و زندگی تعادل مدار. بر اساس توصیه های اسلامی، سبک زندگی تعادل ‏مدار مورد تأکید قرار گرفت.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های تحقیق، میتوان به این نتیجه رسید که مدیران جامعه اسلامی باید تلاش کنند تا بر اساس آموزه های دینی، شرایط تحقق سبک تعادل مدار را در زندگی خانوادگی و کاریِ کارکنان به وجود آورند. تلاش مستمر، قناعت، اعتدال، توکل و دعا، از مهم‏ترین راهکارها برای تقویت سبک تعادل مدار است.

کد مقاله 25949
تعداد بازدید 394

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397