• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر تحلیل رفتار متقابل بر باورهاى ارتباطى و دلزدگی دانشجویان پسر متأهل
تعداد صفحات 7
نویسنده یاسر کلال قوچان عتیق
مشخصات نشریه دوماهنامه اصول بهداشت روانی - دانشگاه علوم پزشكی مشهد - علمی پژوهشی سال 18 پیاپی 75
تاریخ انتشار آبان و آذر - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 576-570
زبان فارسی
کلید واژه دانشجویان متأهل  دلزدگی زناشویی  گروه درمانی  باورهای ارتباطی  دلزدگی  دانشجویان پسر  تحلیل ارتباط متقابل  
چکیده مقدمه: دل‌زدگی زناشویی یکی از عواملی است که به‌ مرور زمان عشق و علاقه بین زوجین را کم‌رنگ‌ترکرده و گاهی به‌ طور کامل محو می‌کند و موجبات مشکلات روانی، ادامه روابط سرد و بی‌تفاوت و در نهایت اتمام یک رابطه را فراهم می‌کند و ارتباط تنگاتنگی با باورهای ارتباطی افراد دارد که لزوم مداخلات زودهنگام را نشان می‌دهد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی گروه‌درمانی مبتنی بر تحلیل رفتار متقابل بر باورهاى ارتباطى و دلزدگی دانشجویان پسر متاهل بود.
روش­ کار: در این طرح بالینی با پیش‌آزمون و پس‌آزمون، از بین دانشجویان پسر متأهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان در رشته‌های علوم انسانی، تعداد 24 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس و داوطلبانه انتخاب شدندکه طی مرداد لغایت مهر سال تحصیلی 95-1394 به دفتر مشاوره دانشگاه مراجعه کرده بودند. سپس به روش کاملا تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. از هر دو گروه پرسش‌نامه‌های باورهای ارتباطی آدیلسون و اپشتاین، دل‌زدگی زناشویی به ‌عنوان پیش‌آزمون گرفته شد و سپس گروه آزمون ده جلسه در کارگاه گروه‌درمانی مبتنی بر تحلیل رفتار متقابل شرکت نموده و دو هفته پس از اتمام دوره، دوباره با همان پرسش‌نامه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ­ها: گروه‌درمانی مبتنی بر تحلیل رفتار متقابل بر خرده­ مقیاس‌های باور به مخرب بودن مخالفت (04/0 = P)، باور به عدم تغییرپذیری همسر (04/0 = P)، کمال‌گرایی جنسی (04/0 = P) و باورهای ارتباطی غیرمنطقی (04/0 = P)، مؤثر بوده و بر خرده­ مقیاس‌های باور به تفاوت‌های جنسیتی (48/0 = P)، توقع ذهن‌خوانی (65/0 = P) تأثیر معناداری نداشته است. همچنین گروه‌درمانی مبتنی بر تحلیل رفتار مقابل بر دل‌زدگی زناشویی (02/0 = P ) نیز مؤثر بوده است.
نتیجه­ گیری: نتایج حاکی از این بود که گروه‌درمانی مبتنی بر تحلیل رفتار متقابل بر باورهای ارتباطی و دل‌زدگی دانشجویان پسر متأهل، مؤثر است.

کد مقاله 25771
تعداد بازدید 269

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397