• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تفحص کیفی در واکنش همسران به افشای خیانت زناشویی
تعداد صفحات 21
نویسنده آزاده امینی‌ها - کیومرث فرح‌بخش - معصومه اسمعیلی
مشخصات نشریه دوفصلنامه مشاوره و روان‌درمانی خانواده سال 5 شماره 3 پیاپی 19
تاریخ انتشار پائیز - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 92-72
زبان فارسی
کلید واژه خیانت زناشویی  مطالعه کیفی  مدیریت هیجان  نظریه زمینه‌ای  هیجانات منفی  راهبردهای فردی  راهبردهای تعاملی  
چکیده پژوهش با هدف شناسایی شیوه‌های پاسخ‌دهی همسران پس از افشای خیانت زناشویی انجام شد. روش پژوهش کیفی و از نوع نظریه مبنایی است. جامعه پژوهش دربرگیرنده همسرهای ساکن شهر تهران است که در زندگی زناشویی آن‌ها خیانت اتفاق افتاده و از هنگام افشای آن دست‌کم 1 سال و دست بالا 6 سال گذشته باشد و اینک با هم زندگی می‌کنند. نمونه دربرگیرنده 21 همسر آسیب‌دیده و پیمان‌شکن بود که به شیوه هدفمند و نظری انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و به‌منظور تحلیل داده‌ها از کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد. دو چکیده اصلی و ده خرده چکیده از واکنش‌های همسران پس از افشای خیانت شناسایی شد. تحلیل داده‌ها نشان داد همسران پس از افشای خیانت از دو راهبرد فردی و تعاملی استفاده می‌کنند. راهبردهای فردی دربرگیرنده مدیریت هیجانات منفی و بهره‌گیری از معنویات و راهبردهای تعاملی دربرگیرنده رقابت، اجتناب، توافق و مشارکت است. این یافته‌ها به درک بهتر متخصصین مشاوره و درمان رابطه زوج از راهبردهایی که همسران در ازای افشای خیانت در پیش می‌گیرند، کمک می‌کند تا بتوانند مداخلات درمانی هماهنگ با وضعیت زوجین را تدوین کنند. به‌ویژه در مراحل نخستین درمان خیانت همسران را به‌سوی مدیریت هیجانات منفی و راهبردهای مشارکتی که برای طرفین سودمند است، سوق دهند.

این مقاله برگرفته از پایان نامه دکترای با عنوان «ارائه الگوی درمانی مبتنی بر تجارب روان‌شناختی زوج‌های دارای تجربه خیانت زناشویی و آزمون اثر بخشی آن در کاهش آسیب‌های ناشی از خیانت» می‌باشد.

کد مقاله 25752
تعداد بازدید 234

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397