• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان باروری ایده آل؛ تفاوت‌های روستا/ شهری و عوامل مرتبط با آن (مورد مطالعه: افراد در شرف ازدواج مراجعه کننده به مراکز بهداشتی منتخب شهر کرمانشاه)
تعداد صفحات 16
نویسنده سراج الدین محمودیانی گیلان - حسین محمودیان - سهیلا‏‫ شهریاری
مشخصات نشریه دوفصلنامه توسعه محلي (روستايي - شهري) - دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه تهران - علمی پژوهشی شماره 2 پیاپی 11
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1393
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 208-193
زبان فارسی
کلید واژه کرمانشاه  مناطق شهری  محل سکونت  مناطق روستایی  باروری روستاییان  باروری ایده‌ آل  افراد در آستانه ازدواج  
چکیده در دهه­ های اخیر باروری در کل کشور با روند کاهشی مواجه بوده است. کاهش باروری در نقاط روستایی نیز با فاصله ­ای زمانی بعد از نقاط شهری رخ داده است ولی سطوح باروری آن دو متفاوت است. هدف مطالعۀ حاضر بررسی تفاوت­های روستا شهری باروری ایده­ آل و تعیین‌کننده­ های آن است. روش تحقیق پژوهش حاضر پیمایش، جامعۀ آماری تمامی افراد در شُرُف ازدواج مراجعه­ کننده به مراکز بهداشتی منتخب شهر کرمانشاه و نمونۀ آماری در برگیرندۀ 400 نفر از افراد مذکور است. داده­ ها از طریق پرسشنامۀ ساخت­ یافته گردآوری شده است. یافته­ ها نشان می­ دهد که تنها متغیر سطح تحصیلات مادر بر باروری ایده­ آل افراد ساکن شهر اثر معناداری دارد. نتایج همچنین گویای این مطلب است که سطح تحصیلات پاسخگو، سطح تحصیلات مادر، وضعیت اشتغال و میزان درآمد خانواده بر اندازۀ ایده ­آل باروری در میان روستاییان اثر معناداری دارد. مدل استفاده‌شده در مجموع، حدود 32 درصد از واریانس باروری ایده­ آل ساکنان روستا را تبیین می­کند. نتایج نشان می­دهد بسترها و زمینه­ های اقتصادی- اجتماعی ساکنان روستا و شهر متفاوت است. این موضوع به آسیب­ پذیرتر شدن روستاییان در مقابل برنامه­ های جمعیتیِ نادرست خواهد انجامید. بنابراین، روستاییان در سیاست­گذاری­ های جمعیتی توجه خاص خود را می­ طلبند.

کد مقاله 25690
تعداد بازدید 382

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397