• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی آموزش گروهی مهارت مدیریت استرس بر تحمل ابهام نوجوانان دختر بی‌سرپرست و بدسرپرست
تعداد صفحات 8
نویسنده نوشین احمدیان - علی اکبر ثمری
مشخصات نشریه دوماهنامه اصول بهداشت روانی - دانشگاه علوم پزشكی مشهد - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 76
تاریخ انتشار دی و بهمن 1395 - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 59-52
زبان انگلیسی
کلید واژه دختران نوجوان  آموزش گروهی  دختران بی‌سرپرست  مدیریت استرس  آموزش مدیریت استرس  تحمل ابهام  دختران بدسرپرست  ابهام  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی مهارت مدیریت استرس بر تحمل ابهام (نمره ­ی کل و هفت مولفه­ ی آن) نوجوانان دختر بی‌سرپرست و بدسرپرست انجام شد.
روش­ کار: این پژوهش بالینی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و گروه شاهد اجرا شد. جامعه­ ی آماری شامل تمام نوجوانان دختر بی‌سرپرست و بدسرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی شهر مشهد بودند که از میان آن­ها 30 نفر به شیوه­ ی نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمون (15 نفر) و شاهد (15 نفر) جایگزین شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش­نامه­ ی تحمل ابهام احمدپور مبارکه استفاده شد. گروه آزمون در 12 جلسه‌ی 100 دقیقه‌ای، در برنامه­ی آموزش مهارت مدیریت استرس شرکت کردند، در حالی که گروه شاهد هیچ آموزشی دریافت نکردند. داده‌ها با استفاده از نرم­ افزار SPSS و با روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
یافته­ ها: آموزش گروهی مهارت مدیریت استرس بر تحمل ابهام (نمره کل و پنج مولفه از هفت مولفه­ ی آن) نوجوانان دختر بی‌سرپرست و بدسرپرست تاثیر مثبت و معنی­ دار داشته اما تاثیر این آموزش بر دو مولفه­ ی اجتناب از ابهام زیبایی­ شناختی و اجتناب از بی‌نظمی، از لحاظ آماری معنی­ دار نبوده است.
نتیجه­ گیری: بنا بر نتایج این پژوهش به نظر می­رسد آموزش گروهی مهارت مدیریت استرس بر تحمل ابهام نوجوانان دختر بی‌سرپرست و بدسرپرست موثر است.

کد مقاله 25668
تعداد بازدید 295

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397