• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر مشاوره جنسی بر رضایت زناشویی زنان باردار: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
تعداد صفحات 8
نویسنده زهرا معصومی - بهناز نجاتی - عذرا مرتضوی - پریسا پارسا - منوچهر کرمی
مشخصات نشریه دوماهنامه مراقبت پرستاری و مامایی ابن‌سینا شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 263-256
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  دوران بارداری  رضایت جنسی  بارداری  زنان باردار  مشاوره جنسی  رضایتمندی زناشویی زنان  کارآزمایی بالینی  ملایر (شهرستان)  
چکیده هدف: در دوران بارداری ممکن است رضایت زناشویی به علت بروز برخی مشکلات جنسی کاهش یابد. مشاوره جنسی با زن باردار ممکن است عوارض ناشی از دوران بارداری را کاهش دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مشاوره جنسی بر رضایت زناشویی زنان باردار طراحی شده است. روش بررسی: این مطالعه به صورت کارازمایی بالینی تصادفی همراه با گروه کنترل می باشد، شرکت کنندگان 80 زن باردار بودند که به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ملایر مراجعه کردند. تعداد 40 در گروه مداخله مشاوره ای به مدت 4 جلسه 90-45 دقیقه ای و 40 نفر در گروه کنترل بودند. نمونه گیری به روش تصادفی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه رضایت زناشویی ENRICH 47 سوالی بود. در پایان آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS22 انجام شد. یافته ها: رضایت زناشویی در گروه آزمون، تفاوت معنی داری در قبل، دو و چهار هفته بعد از مشاوره را نشان داد. (به ترتیب 001 /0 ، 001 /0 > P). همچنین رضایت زناشویی در گروه کنترل نشان داد که اختلاف معنی‌داری میان قبل و دو هفته بعد از مداخله وجود داشت (0.034 = p) ولی قبل و چهار هفته بعد از مداخله معنی‌دار نبود (0.593 = p). نتیجه گیری: با ارائه مشاوره در خصوص مسائل جنسی زوجین می توان زوجین را برای روبرو شدن با تغییرات دوران بارداری و سازگاری با آنها آماده ساخت و بدین ترتیب از بروز تنش ها و مشاجرات زوج ها در این دوران پیشگیری نمود.

کد مقاله 25444
تعداد بازدید 372

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397