• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی عوامل مرتبط با میزان به تأخیر انداختن تولد فرزند اول (مطالعه موردی زنان همسردار 49-15 ساله ساکن شهر میبد)
تعداد صفحات 13
نویسنده راحله زارع مهرجردی - طیبه محمدی نیا - قربان حسینی
مشخصات نشریه دوماهنامه طلوع بهداشت یزد سال 15 شماره 3 پیاپی 57
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 42-30
زبان فارسی
کلید واژه وسایل پیشگیری از بارداری  سن ازدواج  زنان 15-49 ساله  انواع خانواده  زنان دارای همسر  تأخیر در اولین فرزندآوری  میبد (شهرستان)  
چکیده مقدمه: اهمیت باروری به‌عنوان مهمترین عامل تغییر در ساخت جمعیت و یکی از مؤلفه‌های اصلی رشد جمعیت موجب شده تا مطالعات مربوط به باروری، جایگاه ویژه‌ای در مطالعات جمعیت‌شناختی داشته باشد. هدف این مقاله بررسی میزان تأثیر عوامل جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر به تأخیر انداختن تولد نخستین فرزند در شهر میبد می‌باشد.\r\nروش بررسی: روش مطالعه در این تحقیق، پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه ساخت‌یافته است. جامعه مورد مطالعه، زنان 15 تا 49 سال ازدواج کرده و دارای حداقل یک فرزند شهر میبد و حجم نمونه شامل 379 نفر می‌باشد که به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای سه‌ مرحله‌ای انتخاب شده‌اند.\r\nیافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که بین متغیرهای تمایل پاسخگویان به حاملگی، نوع خانواده، سن ازدواج و مدت زمان ازدواج پاسخگویان، تحصیلات پاسخگویان و شوهران‌شان، خاستگاه جغرافیایی پاسخگویان، وضعیت شغلی زنان و نوع ازدواج آنها با متغیر وابسته میزان به‌تأخیر انداختن تولد فرزند اول رابطه وجود دارد. همچنین یافته‌های حاصل از رگرسیون چند‌متغیره حاکی از آن است که میزان استفاده از وسایل جلوگیری، سن ازدواج، خاستگاه جغرافیائی پاسخگویان، مدت ازدواج، برابری جنسیتی و نوع خانواده، به‌ترتیب بیشترین سهم را در تعیین فاصله بین ازدواج و تولد فرزند اول دارند و ‌توانسته‌اند 34 درصد از واریانس متغیر وابسته را پیش‌بینی نمایند.\r\nنتیجه‌گیری: نتایج مطالعۀ حاضر و مطالعات قبلی نشان می‌دهد که در طول سال‌های اخیر، فاصله بین ازدواج تا تولد فرزند اول افزایش یافته و از شدت باروری کاسته شده است. در مجموع از یافته‌های بدست آمده می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که تأثیر شرایط جمعیتی، اجتماعی و فرهنگی در افزایش میزان به‌تأخیر انداختن تولد فرزند اول و بالطبع کاهش باروری فعلی جامعه، به‌ مراتب بیشتر از شرایط اقتصادی می‌باشد. بنابراین برای کاهش فاصله بین ازدواج تا تولد اولین فرزند در برنامه‌ریزی‌ها، باید به عوامل جمعیتی و اجتماعی– فرهنگی بیشترین توجه را نمود.

کد مقاله 24770
تعداد بازدید 317

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397