• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نگراني‌هاي والدين در مورد آسيب‌هاي بازي‌هاي رايانه‌اي بر نوجوانان: يافته‌هاي يک پژوهش تركيبی
تعداد صفحات 19
نویسنده فرهاد سراجی - مریم علی‌بخشی
مشخصات نشریه فصلنامه خانواده و پژوهش سال 12 پیاپی 26
تاریخ انتشار بهار - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 49-31
زبان فارسی
کلید واژه والدین  نوجوانان  فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی  بازی‌های رایانه‌ای  نگرانی‌های تربیتی  
چکیده با توسعه فناوری اطلاعات و تغییر شرایط زندگی بازیهای رایانه ای در میان نوجوانان رواج بسیار یافته است. هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی نگرانیهای و الدین از آسیب های ناشی از بازیهای رایانه ای بر فرزندان نوجوانشان است.
این پژوهش با روش شناسی ترکیبی و با طرح اکتشافی انجام شده است. در مرحله اول این پژوهش از روش شناسی کیفی بهره گیری شده و با روش پدیدار شناسی با 11 نفر از والدین مصاحبه عمیق و اکتشافی به عمل آمده است که مشارکت کنندگان با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شده اند. در تحلیل داده ها 328 کد اولیه، 16 مضمون فرعی و سه مضمون اصلی شامل؛ آسیب های جسمانی و فیزیکی، آسیب های فرهنگی و اجتماعی و آسیب های شناختی و فکری شناسایی شده است. در مرحله دوم به منظور بسط یافته ها از روش شناسی کمی استفاده شده است. روش آن پیمایشی و جامعه آماری آن والدین (پدر یا مادر) دانش آموزان پسر دوره متوسطه شهر نهاوند بوده است. که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 200 نفر از والدین به عنوان نمونه انتخاب و به پرسشنامه محقق ساخته پاسخ داده اند. داده های حاصل از این پرسشنامه با آمون T تک گروهی، آزمون F و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شده اند. یافته های حاصل از دو مرحله کیفی و کمی پژوهش نشان داده است که بیشتر نگرنی های والدین از بازیهای رایانه ای مربوط به آسیب های فیزیکی، فرهنگی و شناختی ناشی از آن است. همچنین نتایج آزمون F و آزمون توکی نشان داد که نگرانی والدین از بروز آسیب های فیزیکی، بیش از آسیب های فرهنگی و شناختی است.

کد مقاله 23509
تعداد بازدید 397

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397