• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل جامعه‌شناختی خشونت خانگی علیه زنان و عوامل مؤثر بر آن
تعداد صفحات 26
نویسنده محمدحسن شربتیان - پویا طوافی
مشخصات نشریه دوفصلنامه پژوهش‌هاي انتظامی اجتماعي زنان و خانواده - دانشگاه علوم انتظامي امين سال 3 شماره 2 پیاپی 5
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 218-193
زبان فارسی
کلید واژه خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  پدرسالاری  پایگاه اجتماعی  پایگاه اقتصادی  تحلیل جامعه‌شناختی  عوامل مؤثر بر خشونت خانگی  تجربه خشونت  تحریک شوهر  ملایر (شهرستان)  
چکیده زمینه و هدف: خشونت از عواملی است که سلامت و امنیت خانواده را تهدید می‌کند. این نوشتار با هدف تحلیل جامعه‌شناختی خشونت خانگی علیه زنان و مطالعه عوامل اثرگذار بر آن صورت گرفته است. روش: روش پژوهش پیمایشی، از زنان 15 تا 44 ساله شهر ملایر، 374 نفر از طریق نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب و با ابزار پرسشنامۀ خود محقق ساخته که مقدار روایی آن 75/0 است، موردسنجش قرارگرفته‌اند. فرضییه‌ها با استفاده از نرم‌افزار spss 22 و آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیره و تحلیل مسیر مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: رابطۀ بین خشونت خانگی علیۀ زنان و کلیۀ عوامل مورد بررسی، معنادار به‌دست‌آمده است. نگرش مردسالارانه بیشترین ضریب همبستگی (59/0 درصد) را بر خشونت علیه زنان داشته است و رابطۀ بین این دو متغیر نیز بر اساس تحلیل رگرسیونی و تحلیل مسیر، معنادار و مستقیم به‌دست‌آمده است. نتیجه‌گیری: خشونت‌های عاطفی، کلامی و روانی، شایع‌ترین نوع خشونت علیه زنان هست. معادلۀ پیش‌بینی میزان خشونت علیه زنان، متشکل از عوامل پایگاه اقتصادی – اجتماعی، تجربۀ خشونت، نگرش مردسالارانه و تحریک شوهر، می‌تواند 5/57 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین کند.

کد مقاله 23487
تعداد بازدید 338

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397