• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان فراتحليل تحقيقات درباره تأثير بعد خانوار بر موفقيت تحصيلي فرزندان (آيا فرزند بيشتر موجب موفقيت تحصيلي كمتر مي‌شود؟)
تعداد صفحات 20
نویسنده مسعود عالمی نیسی
مشخصات نشریه فصلنامه راهبرد اجتماعی فرهنگی (مصوب وزارت علوم) سال 4 پیاپی 16
تاریخ انتشار پائیز - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 202-183
زبان فارسی
کلید واژه بعد خانوار  موفقیت تحصیلی فرزندان   فراتحلیل  بررسی تطبیقی  
چکیده يكي از نگراني هاي خانواده ها در خصوص افزايش مواليد، پايين آمدن پيشرفت تحصيلي فرزندانشان است. اين نگراني مبتني بر فرضيه اي غالب است كه فرزند بيشتر، موفقيت تحصيلي آنها را كاهش مي دهد. در اين مقاله تلاش شده از طريق فراتحليل مطالعات تجربي در كشورهاي گوناگون، فرضيه غالب را به چالش كشيده و امكان طرح فرضيه يا فرضيه هاي رقيب در خصوص رابطه بعد خانوار و موفقيت تحصيلي فرزندان را مطرح كند. نتيجه نشان مي دهد: برخي مطالعات با تبعيت از نظريه هايي مانند مدل رقيق شدگي منابع و مدل تلاقي، به اين نتيجه رسيده اند كه اين دو رابطه منفي دارند. اما اين تحقيقات توسط ديگران چون اللويد و كلي به نقد كشيده شده و آنها نشان داده اند كه رابطه معنا دار ميان بعد خانوار و موفقيت تحصيلي وجود ندارد. از نظر معتقدان به رابطه منفي، اندازه خانوار از طريق متغيرهاي واسط بر موفقيت تحصيلي اثر مي گذارد و اگر تحت شرايطي با افزايش تعداد فرزندان، متغيرهاي واسط طور ديگري رفتار كنند، شاهد افت موفقيت تحصيلي فرزندان نخواهيم بود. از اين رو فرضيه غالب در اغلب شرايط و محيط ها اعتبار خود را از دست مي دهد و جاي خود را به فرضيه هاي رقيب مي دهد.

کد مقاله 22574
تعداد بازدید 287

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397