• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی عوامل مؤثر بر جایگاه زنان در ساختار قدرت خانواده (مورد مطالعه: زنان متأهل شهر آبادان)
تعداد صفحات 18
نویسنده معصومه باقری - علی حسین حسین‌زاده - سمیه بهرام‌پور - سجاد بهمنی
مشخصات نشریه فصلنامه توسعه اجتماعي (توسعه انسانی) - دانشگاه شهيد چمران اهواز - علمی پژوهشی شماره 1
تاریخ انتشار پائیز - 1393
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 204-187
زبان فارسی
کلید واژه اشتغال زنان  زنان متأهل  جایگاه زنان  عوامل مؤثر  ساختار قدرت در خانواده  منابع زنان  تطابق‌‌پذیری  آبادان (شهرستان)  
چکیده از دو دهه­ ی گذشته مفهوم موقعیت زنان از نظر تحصیل و پایگاه اجتماعی ـ اقتصادی فراتر رفته و به دستیابی آنان در کنترل منابع و قدرت تصمیم ­گیری در خانواده انجامیده است. این واقعیتی انکارناپذیر است که اگر هر دو همسر در تصمیم­ گیری­ها مشارکت داشته باشند، نتایج بهتری حاصل خواهد شد تا اینکه هر یک از همسران به تنهایی تصمیم ­گیرنده باشد. تحصیلات و موقعیت اقتصادی ـ اجتماعی زنان اساس قدرت آنان را در خانواده پی­ ریزی می­نماید. هدف تحقیق حاضر، بررسی جامعه­ شناختی عوامل مؤثر بر جایگاه زنان در ساختار قدرت خانواده است. روش مورد مطالعه، روش پیمایشی (کمی) می­باشد که با استفاده از روش نمونه­ گیری خوشه ­ای چند مرحله­ ای، تعداد 384 نفر (زن متأهل) بعنوان نمونه از 53943 نفر جامعه­ی آماری (جمعیت زنان متأهل) انتخاب شده است. این تحقیق با استفاده از رویکردهای زیست­شناختی، روان­شناختی، جامعه ­شناختی و نظریه ­های تفکیک نقش، نظریه ­های فمنیستی، نظریه­ ی منابع، نظریه­ ی جامعه­ پذیری جنسیتی و نظریه ­ی بوردیو به بررسی عوامل مؤثر بر جایگاه زنان در ساختار قدرت خانواده پرداخته است. بدین ترتیب، نتایج آزمون اسپیرمن و آزمون­های T و F نشان می­دهند که رابطه ­ی مثبت و معناداری بین متغیرهای نگرش­های جنسیتی زنان، میزان منابع ارزشمند زنان، تطابق­ پذیری زنان، اشتغال زنان و سن همسر با قدرت زنان در خانواده وجود دارد؛ اما رابطه ­ی متغیرهای سن زنان، قومیت زنان و مردان و طول مدت ازدواج با قدرت زنان در خانواده معنادار نبوده است.

کد مقاله 21814
تعداد بازدید 255

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397