• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل جامعه‌شناختی تفاوت‌های جنسیتی نگرش‌های زیست‌ محیطی در ایران (بر طبق داده‌های موج پنجم پیمایش ارزش‌های جهانی)
تعداد صفحات 30
نویسنده صادق صالحی - بهنام لطفی خاچکی
مشخصات نشریه دوفصلنامه جامعه‌شناسي اقتصادي و توسعه (علوم اجتماعي) - دانشگاه تبريز - علمی پژوهشی سال 3 شماره 1
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1393
محدوده صفحات 138-109
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  اکوفمینیسم  نگرش محیط زیست  تحلیل جامعه‌شناختی  تفاوت جنسیتی  تحلیل ثانویه  ارزش‌های جهانی  
چکیده مقاله حاضر به تحلیل تأثیر جنسیت بر نگرش‌های زیست‌محیطی پرداخته است. اینکه آیا نگرش‌های زیست‌محیطی در بین مردان و زنان تفاوت دارد یا خیر سؤال اصلی تحقیق را تشکیل می‌دهد. پشتوانه نظری تحقیق دیدگاه اکوفمینیسم است که استدلال‌هایی را مبنی بر تفاوت‌های بنیادی محیط‌زیست‌گرایی مردان و زنان مطرح می‌‌کند و مسائل و رفتارهای غیرمسئولانه زیست‌محیطی را بازتاب تسلط مردان و بی‌توجهی آنان به حفظ طبیعت می‌داند. به اعتقاد اکوفمینیسم‌ها زنان رابطه و پیوند قوی، خاص و ضروری با طبیعت دارند و نسبت به مردان به مشکلات محیط‌زیست پاسخگوتر و حساس‌تر هستند. روش این پژوهش تحلیل ثانویه است که بر روی موج پنجم «پیمایش ارزش‌های جهانی» انجام شده است. با استفاده از تحلیل عامل اکتشافی به شاخص‌سازی گویه‌های مرتبط با محیط‌زیست در پیمایش فوق پرداختیم که در نتیجه سه شاخص «اهمیت زیست‌محیطی»، «حساسیت زیست‌محیطی محلی» و «حساسیت زیست‌محیطی جهانی» استخراج شد. یافته‌ها نشان می‌دهد از نظر حساسیتی که افراد نسبت به محیط‌زیست جامعه خود و نیز جهانی که در آن زندگی می‌کنند قائل‌اند، تفاوت معناداری بین نگرش زنان و مردان دیده نمی‌شود. اما در مورد اهمیت نسبت به مسائل زیست‌محیطی و نگرشِ معطوف به عمل و رفتار، تفاوت معناداری بین زنان و مردان مشاهده شده است.

کد مقاله 21810
تعداد بازدید 414

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397