• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رضایت زناشویی و فاجعه‌ آفرینی در پیش‌ بینی نشانه‌های افسردگی در بیماران مبتلا به درد مزمن عضلانی اسکلتی
تعداد صفحات 14
نویسنده  نامشخص
مشخصات نشریه فصلنامه روان‌شناسی سلامت (مصوب وزارت علوم) پیاپی 13
تاریخ انتشار بهار - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  اختلالات عضلانی استخوانی  درد مزمن  بیماران مزمن  نشانه‌های افسردگی  فاجعه آفرینی  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی سهم فاجعه آفرینی درد و رضایت زناشویی در پیشبینی افسردگی پس از کنترل اثر شدت درد، ترس از حرکت، و ناتوانی ناشی از درد در بیمارن مبتلا به درد عضلانی – اسکلتی انجام شده است.
روش: در یک طرح توصیفی – همبستگی از بین بیمارانی که به کلینیک ارتوپدی بیمارستان آتیه و کلینک درد رسا مراجعه کرده بودند و توجه به معیارهای ورود و خروج، 121 بیمار انتخاب شدند و از آن ها خواسته شد که به پرسشنامه های مقیاس دیداری شدت درد، مقیاس فاجعه آمیز کردن درد، ترس از حرکت، ناتوانی ناشی از درد، مقیاس افسردگی و رضایت زناشویی پاسخ دهند.
یافته ها: تحلیل داده ها نشان اد که افسردگی با رضایت زناشویی همبستگی منفی معنادار و با فاجعه آفرینی، ترس از حرکت و ناتوانی بیمار همبستگی مثبت معنادار داشت. در تحلیل رگرسیون چند گانه، فاجعه آفرینی و رضایت زناشویی توانستند افسردگی را فراتر از اثر شدت درد، ترس از حرکت و ناتوانی ناشی از درد پیشبینی کنند. به طور کلی، متغیر های پژوهش قادر به تبیین 50% از واریانس افسردگی بودند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه افکار فاجعه آفرین و رضایت زناشویی پایین، خلق افسرده را در بیماران درد مزمن پیشبینی می کند، لذا اگر در کنار برنامه درمانی این بیماران برای کاهش درد، از راهکارهای شناختی مربوط به کاهش افکار فاجعه آفرینی و نیز رویکرد های زوج درمانی در جهت افزایش رضایت زناشویی آنها استفاده شود، می تواند به پیشگیری از افسردگی این بیماران کمک کرد.

کد مقاله 20626
تعداد بازدید 337

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397