• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقايسه تطبيقي حضانت در حقوق ايران فقه اسلامي و كنوانسيون رفع ‏تبعيض عليه زنان
تعداد صفحات 0
نویسنده علی غریبه - ناصر رهبر فرش پیرا - اکرم قلی زاده
مشخصات نشریه فصلنامه زن و مطالعات خانواده - مصوب دانشگاه آزاد سال 6 پیاپی 22
تاریخ انتشار زمستان - 1392
زبان فارسی
کلید واژه حضانت در حقوق ایران  فقه امامیه  کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان  بررسی تطبیقی  حضانت پس از انحلال نکاح  حضانت حق یا تکلیف؟  
چکیده حضانت نوعي ولايت و سلطنت برحفظ و نگهداري و تربيت كودك و مجنون است.زماني كه ‏پدر و مادر كودك از هم جدا مي شوند مساله حضانت و اولويت هر يك از آنها براي نگهداري و ‏سرپرستي فرزند مطرح مي شود.آرای فقها در مورد صلاحيت هر يك از پدر و مادر در سنين كودكي ‏مختلف است، مشهور فقها بر آنند كه مادر براي حضانت از فرزند تا دوسال و چنانچه دختر باشد تا ‏هفت سال شايسته تر است. قانون مدني هرچند در گذشته از نظر مشهور تبعيت مي نمود ولي با ‏تغيير آن امروزه حضانت از فرزند چه پسر باشد چه دختر تا سن هفت سالگي با مادر است. طبق ‏كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان كه در سال 1979 ميلادي جهت دفاع از حقوق زنان تصويب ‏گرديد، هرگونه قانون،رويه ي عملي، فرهنگ و سنن رايج كه به تساوي زن و مرد در تمامي زمينه هاي ‏سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي لطمه وارد نمايد، تبعيض محسوب مي گردد. به نظر مي رسد ‏بند دوم ماده 5 اين كنوانسيون از اين حيث که مسؤوليت مشترک زنان و مردان را در امر تربيت و ‏پرورش کودکان مطرح مى سازد مغايرتي با حقوق ما از حيث حضانت نداشته باشد. در اين مقال ‏ضمن بررسي حضانت در حقوق ايران و فقه اسلامي و بررسي آن در كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان به اين نتيجه رسيديم كه در حقوق ايران در صورت جدايي زوجين، زوجه تا 7 سالگي فرزندش، حق حضانت خواهد داشت.كه، اين مورد، با توجه به مفهوم بند دوم ماده 5 كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان نوعي تبعيض به حساب مي آيد.

کد مقاله 20601
تعداد بازدید 551

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397