• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان سنجش و مقایسه تطبیقی شاخص‌های کیفیت زندگی در خانواده‌‌‌های گسترده و هسته‌‌‌ای (مطالعه موردی: مناطق روستایی بخش پشت‌ آب زابل)
تعداد صفحات 26
نویسنده غریب فاضل‌نیا
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش‌های روستایی - دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران شماره 4 پیاپی 20
تاریخ انتشار زمستان - 1393
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 874-849
زبان فارسی
کلید واژه خانواده هسته‌ای  خانواده گسترده  مناطق روستایی  کیفیت زندگی  زابل (شهرستان)  بررسی تطبیقی  پشت آب (بخش)  
چکیده کیفیت زندگی مفهومی است برای ترسیم رفاه در جامعه. ازآنجاکه نوع و ساختار خانواده در کیفیت زندگی فرد تأثیر دارد، هدف اصلی این پژوهش، سنجش و مقایسة تطبیقی شاخص‌‌‌های کیفیت زندگی خانواده‌‌‌های گسترده و هسته‌‌‌ای در مناطق روستایی بخش پشت‌‌‌آب است. منطقة مورد مطالعه شامل 9 روستا از دهستان‌‌‌های ادیمی و قائم‌‌‌آباد بخش پشت‌‌‌آب زابل است. جامعة آماری شامل 296 خانوادة گسترده‌ و هسته‌‌‌ای است، که از سال 1385 به‌بعد زندگی مشترک را آغاز کردند. این خانواده‌‌‌ها به‌صورت نمونه‌‌‌گیری تصادفی و با کمک دهیاران انتخاب شدند. روش تحقیق، توصیفی‌ـ تحلیلی است که داده‌‌‌های اولیه از منابع کتابخانه‌‌‌ای، اینترنتی و سایت‌‌‌های علمی جمع‌‌‌آوری ‌شدند و پس از بررسی منابع، شاخص‌‌‌های کیفیت زندگی برای دو خانوادة گسترده و هسته‌‌‌ای در قالب پرسشنامه طراحی و در روستاهای نمونه توزیع شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌‌‌ها از نرم‌‌‌افزار آماری SPSS و از روش‌‌‌های آماری ازجمله توزیع فراوانی داده‌‌‌ها برای تعیین درصد ویژگی پاسخگویان، و آزمون T-test برای سنجش تفاوت معناداری در میزان رضایت زوج‌‌‌های جوان در قالب شاخص‌‌‌های کیفیت زندگی در دو نوع ساختار خانواده استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که دو نوع خانواده در میزان رضایت از شاخص‌‌‌های کیفیت محیطی و تسهیلاتی روستا، کیفیت کالبدی مسکن (درونی و بیرونی) و بهزیستی عاطفی تفاوت چندانی نداشتند؛ لیکن این دو نوع خانواده در میزان رضایتمندی و احساس رفاه در قالب شاخص خودمختاری و آزادی عمل و شاخص روحی و روانی، تفاوت معناداری داشتند.

کد مقاله 20326
تعداد بازدید 365

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397